Pregled tedna

Selekcija U-19 bi morala v preteklem tednu gostovati na Jesenicah, a je tekma odpadla, tako da so si varovanci trenerja Dejana Varla lahko privoščili prosto nedeljo.

Selekcija U-17 je odigrala dve tekmi proti ekipama iz glavnega mesta. Varovanci trenerja Mitje Kerna so bili polovično uspešni, in so kljub prvemu porazu v sezoni obdržali prvo mesto na lestvici državnega prvenstva.

Prvo tekmo so odigrali v sredo proti zaloški Slaviji in doživeli prvi poraz v sezoni. Tekmeci mladih Orlov iz Zaloga so bili boljši z rezultatom 4-2. Orli so sicer odločno krenili v tekmo, a so bili tokrat za odtenek prepočasni in nenatančni pri podajah. V prvi tretjini gostje niso izkoristili nekaterih priložnosti, predvsem ob igri z igralcem več, kar se jim je maščevalo v 14. minuti, ko so domači povedli prav tako ob igri z igralcem več. Tudi v drugi tretjini Orli niso igrali slabo, vseeno pa niso bili na ravni preteklih tekem. Kljub temu jim je v 34. minuti uspelo izenačiti, ko je po res lepi podaji Matica Črešnika zadel Svit Habjanič. Veselje gostov ni trajalo dolgo, saj so v 38. minuti domači dosegli nov gol in tudi na drugi odmor odšli z zadetkom prednosti. V tretji tretjini so gostje vse moči usmerili v napad, pri tem pa se je gostom odprlo nekaj prostora za  protinapade, v 46. in 49. minuti so dva tudi izkoristili in tako dokončno odločili tekmo v svojo korist. Mladim Orlom je v 51. minuti uspelo le še nekoliko ublažiti poraz, ko je po podajah Jake Rakoviča in Martina Vogrinca zadel Matevž Jošt.

Naslednjo tekmo so nato mladi Orli odigrali proti tretjeuvrščeni ekipi v DP, ekipi HK SŽ Olimpija ter pokazali, da jih poraz v Zalogu ni vrgel iz tira. V eni najboljših predstav v letošnji sezoni so nadigrali vrstnike iz Tivolija v vseh pogledih hokejske igre ter iz Tivolija odnesli zmago s 4-1. Varovanci trenerja Mitje Kerna so tekmo začeli silovito in povedli že po 50 sekundah, ko je strel Zupan Škrlj Gabra od daleč v mrežo preusmeril Val Marn. Prvi napad je znova udaril že naslednjič, ko so stopili na led v 3. minuti. Po podajah Oskarja Kuralta in Vala Marna je bil tokrat uspešen branilec Gaber Zupan Škrlj. Tudi v nadaljevanju prve tretjine smo gledali vrhunsko predstavo s strani mladih Orlov, posledica pa  je bil nov gol v mreži domačih. V 18. minuti je po podajah Matevža Jošta in Davida Hafnerja zadel Matic Črešnik. Verjetno najboljša tretjina mladih orlov v letošnji sezoni…. V drugi tretjini je domačim nekako uspelo vzpostaviti ravnotežje, čeprav so bili Triglavani še vedno precej boljši nasprotnik. V 36. minuti so tako povečali vodstvo na 4-0, po podajah Val Marna in Oskarja Kuralta je bil uspešen David Hafner. Domačim je pred koncem druge tretjine le uspelo zadeti. V zadnji tretjini so varovanci trenerja Mitje Kerna brez večjih težav uspeli zadržati vodstvo do konca, redke priložnosti domačih pa je ukrotil odlični vratar Orlov, Erik Cuznar. Z novo zmago so Triglavani prevzeli vodstvo na lestvici DP, kjer imajo eno točko prednosti pred svojim naslednjim tekmecem, ekipo SIJ Acroni Jesenice. V dvorano Podmežakla Orli potujejo v sredo, 28.11. Tekma se prične ob 16.30.

8. tekmo so dečki U-15 igrali v Celju, kjer so poleti opravljali priprave. Na začetku srečanja so imeli mladi Orli sicer terensko premoč, ki pa je niso kronali z zadetkom.  Celjani so prvi strel proti vratom sprožili šele v 9. minuti. Nato so naši fantje vendarle zadeli in na odmor odšli z minimalno prednostjo. V nadaljevanju pa so nivo svoje igre spustili na raven tekmecev, kar so domačini izkoristili. Najprej so po odboju dosegli srečen zadetek, nato pa po napakah v obrambi še 2 za vodstvo s 3-1. Trener gostov Jure Kozjek je vzel pol minute odmora in premešal petorke. Naši fantje so nato  dosegli hitra 2 zadetka za izenačenje na 3-3.  V zadnji tretjini pa jim igra spet ni stekla tako, kot so se dogovorili in kot bi si želeli. Kljub vsemu so dobre 3 minute pred koncem le dosegli zmagoviti zadetek in s tem ohranili prvo meso na lestvici. Po tekmi pa je sledil še več kot zaslužen »dopolnilni« trening na igralcem dobro poznanih stopnicah kapucinskega samostana.

Mlajši dečki U-13 so v soboto doma gostili ekipo Team Steiermark iz Gradca. Ob prijetni glasbeni spremljavi »shoping shoping in Graz« so mladi Orli zaradi nezbranosti v obrambi kaj hitro »nashopingirali« tri gole zaostanka. V 12. minuti prve tretjine so tako gostje vodili že z 0-3. Vodstvo gostov ni zmedlo naših igralcev, ki so do konca tretjine zmanjšali zaostanek na 2-3. Kljub dobri igri in premoči v strelih na vrata so v drugi tretjini zadeli le enkrat, tako da je bil izid pred zadnjo tretjino poravnan na 3-3. V zadnji tretjini se je našim Orlom odprlo tudi v napadu. Popolno premoč so kronali s šestimi zadetki za končni rezultat 9-3. V zadnji tretjini je priložnost med vratnicami dobil tudi mladi Bine Kimovec, ki si je z nekaj odličnimi obrambami prislužil bučen aplavz s tribun. Naslednja tekma mlajše dečke čaka v soboto, 3.12., ko v goste prihaja ekipa HK Slavija Junior.

Tekme so odigrali tudi naši člani in članice. Člani so po podaljšku premagali ekipo Team Croatia Select, članice pa so v nedeljo visoko premagale ekipo HK Siscia.

Delite s prijatelji