Pregled tedna

Izjemni boji mlajših selekcij v končnici DP in IHL

Selekciji U-17 in U-19 se v končnici DP in IHL borita za vstop v finale.

Selekcija U-17 ima za nasprotnika ekipo HKMK Bled in po treh odigranih tekmah zaostaja z rezultatom 2-1 v zmagah. Serija je izjemno izenačena, saj so se vse tri tekme končale po podaljšku oz. kazenskih strelih.

Izjemno napeta je bila tretja tekma, ki se je z zmago varovancev Mitje Kerna končala v tretjem podaljšku po 105. minutah in 28 sekundah igre.

V prvi tekmi v domači dvorani so mladi Orli bolje začeli tekmo ter v prvi tretjini povedli preko Anžeta Gradišarja ob igri z igralcem več. Igralcev HKMK Bled vodstvo domačih ni zmedlo, saj so v četrtfinalu že odigrali izjemno napeto serijo v kateri so izločili ekipi HD SIJ Acroni Jesenice z rezultatom 2-1, po tem, ko so v odločilni tretji tekmi, v zadnji tretjini zaostanek s 4-2 spremenili v zmago s 5-4.

V drugi tretjini so gostje najprej izenačili, domači pa so prek Oskarja Kuralta dosegli nov gol za vodstvo. Igralcev Bleda tudi drugo vodstvo domačih ni zmedlo, saj so še pred koncem druge tretjine ob igri z igralcem več ponovno izenačili izid na 2-2. Tako v prvi, kot v vseh ostalih tekmah smo gledali boj za vsak centimeter ledu.

V tretji tretjini smo gledali podoben hokej. Orli so imeli terensko premoč, a so gostje z Bleda z zrelo taktično igro zaprli vse poti do gola in tako po rednem delu nismo videli zmagovalca. Na sporedu so bili podaljški, kjer ekipi nista veliko tvegali, tako da je odločitev padla po kazenskih strelih, kjer so bili za odtenek srečnejši gostje, ki so tako dosegli prvo zmago v seriji.

Druga tekma na Bledu je imela podoben potek, s tem da so mladi Orli z dvema kardinalnima napakama v obrambi dovolili domačim, da so hitro povedli z 2-0. Na srečo so se varovanci Mitje Kerna hitro zbrali ter že do prvega odmora dvakrat odgovorili z igralcem več ter prek Marn Vala in Kuhar Mateja izenačili izidi na 2-2. Do konca tekme smo nato spremljali izjemno napeto predstavo s ponovno terensko premočjo Triglavanov, ki pa niso uspeli premagati izjemno razpoloženega blejskega vratarja. O premoči gostov priča tudi razmerje v strelih, ki je bilo kar 39-22 v korist varovancev Mitje Kerna. Ponovno se je izkazalo, da »kdor ne da, dobi« in Blejci so bili še drugič v dveh tekmah srečnejši od mladih Orlov, tokrat z golom v 62. minuti podaljška.

V tretji tekmi so bili mladi Orli prvič postavljeni pred dejstvo, da se sezona v kateri imajo visoka pričakovanja lahko predčasno konča. Napeto tretjo tekmo v dvorani na Zlatem Polju je spremljalo lepo število gledalcev, ki so imeli kaj videti. Tekma se je pričela nervozno, možnost zaključka sezone je domačim do neke mere spodrezala krila, a tega Blejci  v prvi tretjini niso uspeli izkoristiti. Jim je pa to uspelo v 26. minuti, ko so po strelu od daleč povedli z 1-0. Mladi orli so se znašli pred izjemno težko nalogo, saj jim v seriji do tega trenutka nič ni šlo po načrtih. Kljub temu so pokazali izjemen karakter ter z goloma Matevža Jošta in Marn Vala do konca druge tretjine spreobrnili izid. Ko so na začetku tretje tretjine z goloma Jake Rakoviča in Anžeta Gradišarja povedli s 4-1 je končno kazalo, da so mladi Orli postavili stvari na svoje mesto, a so imeli mladi Blejci ponovno druge načrte. Najprej so znižali na 4-2, nato pa izkoristili nekoliko dvomljivo dosojeno pet minutno kazen Oskarju Kuraltu zaradi nabijanja na ogrado, ter v 58. minuti izenačili na 4-4. Mladi Orli so bili kljub odlično odigrani tekmi spet na začetku. Začel se je podaljšek, ki se v tokratni končnici, v tekmah, ki so odločilne, igra v igri pet proti petim do prvega zadetka. In na zadetek smo res čakali dolgo. 45 minut in 28 sekund smo spremljali izjemno borbo na obeh straneh. V podaljšku so Orli prikazali izjemno borbenost in srce ter bili zato nagrajeni z golom Matica Črešnika v 6. minuti drugega podaljška, s katerim so ostali v igri za osvojitev naslova DP. Četrta tekma se igra v torek, 7.3. ob 18.45 v blejski športni dvorani. Obeta se spektakel. Vabljeni!!

Selekcija U-19 po dveh tekmah polfinala zaostaja z 2-0 v zmagah proti ekipi HK SŽ Olimpija. Varovanci trenerja Dejana Varla so v prvi tekmi v domači dvorani prikazali izjemno igro ter bili le za korak prekratki, kljub temu, da v ekipi Olimpije igrajo igralci, ki so letos npr. celotno sezono odigrali v ligi ICEHL. Gostje so v prvi tretjini prve tekme imeli več od igre in prvi povedli, a so domači hitro uspeli izenačiti preko Mateja Kuharja. Tudi v drugi tretjini je imela tekma podoben potek, saj so gostje ponovno povedli, a so tudi tokrat domači hitro odgovorili ter preko Marn Vala izenačili na 2-2 po izjemno lepo izpeljanem protinapadu. Žal so domači dobro minuto pred koncem po napaki v obrambni tretjini dovolili gostom iz prestolnice, da so ponovno prišlo v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Kljub porazu je tokrat treba pohvaliti mladinsko ekipo za dobro igro, še posebej pa mladega vratarja Erika Cuznarja, ki je zaradi bolezni prvega vratarja Urbana Hafnerja, debi za mladinsko ekipo dočakal v najpomembnejši tekmi sezone.

V drugi tekmi varovanci trenerja Dejana Varla niso bilo tako uspešni, poleg tega pa so bili zaradi izjemno dolge tekme, ki jo je dan prej igrala selekcija U-17 tudi oslabljeni, saj so člani kadetske ekipe, ki ponavadi igrajo za mladince, tokrat dobili počitek pred torkovo pomembno tekmo na Bledu. Domači so bili tudi tokrat okrepljeni z igralci, ki so igrali ICEHL ter so dokaj rutinirano premagali tokrat medle Triglavane z rezultatom 4-0.

Tretja tekma med ekipama bo na sporedu v četrtek, 9.3. 2023 ob 18. uri v ljubljanski dvorani Tivoli. Vabljeni!!

V minulem tednu so dečki U-15 z odliko opravili svojo nalogo v  četrtfinalu. V seriji na 2 dobljeni tekmi so igrali proti mariborskim Lisjakom. V nedeljo, 26.2.2023,  so doma povsem nadigrali okrnjeno moštvo gostov, jih nastreljali 95 – 11 in zmagali z izidom 11-1. V sredo, 1.3.2023,  so igrali pozno večerno tekmo v Mariboru. Nasprotnike so nastreljali z 49-9 in zmagali z izidom 6-1. Tako so se po pričakovanju uvrstili v polfinale, v katerem se bodo pomerili s celovškim KAC-om, ki je z dvema tesnima zmagama izločil ekipo HK MK Bled. Celovški zmaji so ob naših Orlih najboljša ekipa lige. Ker so zaradi množice igralcev in nastopanja v avstrijskem državnem prvenstvu na tekme prihajali v različnih postavah,  so zabeležili tudi nekaj porazov in po rednem delu končali šele na 5. mestu. Zato je srečanje najboljših moštev na sporedu že v polfinalu, ki se začne v sredo, 8.3.2023 v domači dvorani. Igra se na dve dobljeni tekmi. 2. tekma  je predvidena za nedeljo, 12.3.2023, v Celovcu. Obeta se nam prava hokejska poslastica, ki je ne gre zamuditi. 

Nasprotniki mlajših dečkov U-13 v četrtfinalu so bili igralci Sij Acroni Jesenic. Kljub temu, da je ekipi po rednem delu na lestvici ločilo kar nekaj točk, smo spremljali napeti tekmi.

Na prvi, ki je bila odigrana v domači dvorani, so mladi Orli slavili z rezultatom 5:1. Že v prvi tretjini so naši igralci izkoristili premoč na terenu in odšli na odmor s tremi zadetki prednosti. V nadaljevanju so bili gostje nekajkrat nevarni ob igri z igralcem več, sicer pa so naši fantje in dekle tekmo mirno pripeljali do konca.

Povsem drugače je bilo na drugi tekmi, na kateri so sicer naši igralci prvi zadeli, a so Jeseničani do konca prve tretjine z dvema zadetkoma prešli v vodstvo. Mladi Orli se niso pustili zmesti. V nadaljevanju tekme so odpravili napake iz uvodne tretjine, bili bolj agresivni in do konca tekme dvakrat zadeli za končno zmago s 3:2.

Delite s prijatelji