Pregled tedna

Igralci selekcij U-17 in U-19 so z odliko opravili prvo nalogo v končnici DP in IHL lige.

Varovanci trenerja Mitje Kerna so v dveh tekmah četrtfinala odpravili mariborske lisjake, mladinci pod vodstvom trenerja Dejana Varla pa so bili dvakrat boljši od druge štajerske ekipe, HK LedX Celje.

Kadeti U-17 so svojo pot v končnici, kjer zaradi predstav v rednem delu držijo status prvega favorita za osvojitev naslova državnega prvaka, začeli v Mariboru, potem, ko Lisjaki zaradi višje sile niso mogli pripotovati na prvo tekmo v Kranj. Tekmo  v Mariboru so začeli nekoliko v krču, saj je hokej v končnicah pač nekaj drugega kot prvenstvene tekme v oktobru, novembru ali decembru.

Kljub temu so z goloma Matevža Jošta (podal je Vogrinc Martin) in Zupan Škrlj Gabra (Marn Val in Kuralt Oskar sta bila podajalca) poskrbeli za udobno vodstvo v prvi tretjini. Domači so po napaki v domači obrambi sicer uspeli znižati na 1-2, a so mladi Orli v začetku druge tretjine dokončno strli odpor ekipe iz štajerske prestolnice. V razmaku dobrih dveh minut (med 26. in 28.) sta zadela Svit Habjanič ter drugič na tekmi Zupan Škrlj Gaber, ki je zadel po podaji Oskar Kuralta. Varovanci trenerja Mitje Kerna so imeli niti igre vse bolj v svojih rokah ter z dvema goloma ponovno udarili med 36. in 38. minuto, ko sta zadela Gradišar Anže po podajah Marn Vala in Habjanič Svita ter Marn Val po podaji Kuralt Oskarja. Rezultat 6-1 po dveh tretjinah je pomenil, da bo zmaga odšla na Gorenjsko, čeprav je bilo v igri mladih Orlov še nekaj rezerve. V zadnji tretjini sta ekipi dosegli še vsaka po en gol (za Triglav je zadel Kuralt Oskar) za končnih 2-7.

Drugi polčas so mladi Orli odigrali v domači dvorani na Zlatem Polju in ga dobili brez večjih težav z rezultatom 9-3. Tekma je v prvi tretjini imela skoraj identičen potek kot tista v štajerski prestolnici. Mladi orli so začeli z nekoliko nervoze. Kljub temu so do konca prve tretjine dvakrat zadeli štajersko mrežo ter nakazali, da s presenečenjem v obliki tretje tekme ne bo nič.

Dokaj nervozna tekma se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, kjer so bili domači kljub izenačenemu rezultatu boljši tekmec, dva gola prednosti, rezultat po dveh tretjinah je bil 4-2, pred zaključno tretjino pa sta zagotavljala miren zaključek tekme. V zadnjem delu igre so gostom pošle moči in domači so do vrha napolnili mrežo Lisjakov (gole za Triglav so tokrat dosegli Gradišar Anže 2x, Jošt Matevž 2x, Lovro Kržan, Gradišar Mark, Vogrinc Martin, Križnar Žiga in Črešnik Matic) za končnih 9-3  ter se brez večjih težav uvrstili v polfinale DP, kjer se bodo pomerili z ekipo HKMK Bled, ki je v izjemno razburljivem četrtfinalu premagala ekipo HD SIJ Acroni Jesenice po treh tekmah. Kljub temu, da so mladi Orli Blejce v rednem delu dvakrat premagali, se pričakuje trda, napeta in razburljiva serija, ki se bo  s prvo tekmo pričela v soboto, 25.2. 2023, v dvorani na Zlatem Polju v Kranju s pričetkom ob 14.30. VABLJENI!!

Težje delo so imeli mladinci U-19, varovanci trenerja Dejana Varla, ki so po rednem delu IHL prvenstva osvojili 4. mesto ter se v prvem krogu končnice pomerili s peto uvrščeno ekipo, HK LedX Celje. Prvo tekmo so Triglavani odigrali v domači dvorani, kjer smo gledali boj za vsak centimeter ledu ter napeto in izenačeno predstavo do zadnje minute.

Tekma se ni pričela po željah domačih, saj so gostje po protinapadu in izjemnem strelu Denisa Golynskega z desne strani povedli že v 34. sekundi. Varovanci trenerja Dejana Varla so potrebovali nekaj časa, da so se zbrali, v 8. minuti pa je sledil nov šok, saj je bil po nesrečnem naletu na igralca Celja do konca tekme izključen Žiga Arh. Domači so zdržali igro petih proti trem, in nato le začeli prevzemati pobudo v svoje roke. Posledica je bilo izenačenje v 13. minuti, ko je podaji Oskarja Kuralta zadel Luka Kuhar. Z rezultatom 1-1 se je prva tretjina tudi končala.

Ko je v 34. minuti Tim Veterenik po podajah Ožbeta Šlibarja in Koširja Matica zadel za 2-1 je kazalo, da bodo domači vseeno prevzeli niti igre v svoje roke, a so gostje imeli svojo računico. Z dvema hitrima goloma do konca druge tretjine so povedli 2-3 ter poskrbeli za nekaj nervoze med navijači domačih.

Za nekaj olajšanja na tribunah je poskrbel Val Marn, ki je v 41. minuti izenačil na 3-3, nato pa smo do konca tekme gledali izjemno napeto predstavo s priložnostmi na obeh straneh, več srčnosti in poguma po so tokrat pokazali mladi Orli in z zadetkom Maja Bertonclja 39 sekund pred koncem poskrbeli za vodstvo z 1-0 v seriji. Končni rezultat 5-3 je z golom v prazno mrežo 26 sekund pred koncem dosegel Oskar Kuralt.

Drugo tekmo so mladinci Triglava odigrali v knežjem mestu ob Savinji ter s pravo play-off predstavo uspeli ustaviti vse nalete Celjanov ter z golom Tima Veternika, ki je zadel po podajah Arh Žiga in Bertoncelj Maja  v 24. minuti, doseči drugo zmago ter uvrstitev v polfinale, kjer se bodo pomerili s favorizirano ekipo HK SŽ Olimpije. Kljub temu, da so zmaji favoriti pa tudi varovanci trenerja Dejana Varla niso brez možnosti, saj so zmaje letos enkrat že premagali, in to prav v Dvorani Tivoli, kjer se v nedeljo, 26. 2. 2023, ob 18.00 uri, prične prva polfinalna tekma. VABLJENI!!

V torek, 14.2.2023, so dečki U-15 doma odigrali še zadnjo tekmo rednega dela IHL.  Gostili so ekipo HK MK Bled. Gledali smo izenačeno prvo tretjino, ki se je končala brez zadetkov. Nato pa so Orli pokazali svojo moč in goste odpravili z izidom 7-2. Triglav je po rednem delu po odigranih 18 krogih  za 15 zmag, poraz po kazenskih strelih (HK Slavija Junior) in 2 poraza (oba s KAC-om) zbral 46 točk z razliko v zadetkih +62. Najbližji zasledovalec je HK SŽ Olimpija z 38 točkami, 3. so Jesenice s 34 točkami, 4. pa HKMK Bled s 33 točkami. V četrtfinalu bo nasprotnik Orlov ekipa Maribora, ki si je četrtfinalno vstopnico priigrala z zmagama proti  selekciji Beograda.  Tekma bo v nedeljo, 26.2. ob 15.30 uro v Kranju. Igra se na dve dobljeni tekmi.

Mlajši dečki U-13 so bili v preteklem tednu prosti, saj so si z 2. mestom po rednem delu že zagotovili nastope v končnici IHL. V soboto, 25.2., se bodo na prvi tekmi četrtfinala pomerili proti ekipi Sij Acroni Jesenice.

Delite s prijatelji