Pregled tedna

Selekciji U17 in U19 sta v preteklem tednu odigrali kar nekaj tekem v tekmovanju IHL ter DP.

Bolj aktivni so bili tokrat varovanci trenerja Dejana Varla, ki so odigrali dve tekmi v domači dvorani na Zlatem Polju. Najprej so v sredo premagali vrstnike iz Maribora z rezultatom 5-0, v nedeljo pa še selekcijo Team Croatia z rezultatom 8-5.

Varovanci trenerja Mitje Kerna so tokrat, v predzadnji tekmi drugega dela DP, morali priznati premoč hokejistom HK SŽ Olimpija, ki so bili boljši z rezultatom 1-3. Kadeti kljub temu ostajajo na prvem mestu lestvice, s katerga bodo tudi pričeli, končnico, ki se prične v sredo, 15.2.

Kadeti, ki so do sedaj v DP precej izrazito prevladovali v DP, so tokrat izgubili proti ekipi HK SŽ Olimpija. Ljubljančani so v Kranj prispeli z željo po zmagi, saj so z le-to dosegli, da se z ekipo Triglava ne bodo srečali do morebitnega finala. Od samega začetka smo spremljali izjemno izenačeno, dinamično in napeto tekmo, kjer si nobena ekipa ni zmogla priigrati terenske premoči. Prvi zadetek na tekmi so doseglo domači, ki so po podaji Marka Gradišarja povedli z golom Davida Hafnerja v 13. minuti. Mreži se do konca tretjine nista zatresli. Tudi v  drugi tretjini smo spremljali dinamičen, hiter hokej z veliko drsanja ter tudi igre na telo. Gostje so izjemno priložnost za izenačenje zamudili v 25. minuti, ko je vratar Jure Klemenc gostom obranil kazenski strel. Kljub temu, da je bil vratar domačih tokrat eden boljših na ledu, v 37. minuti ni mogel preprečiti izenačenja, ki so ga gosti dosegli ob igri z dvema igralcema več. Dokončen preobrat je gostom iz Tivolija uspel dobri dve minuti kasneje, ko so ponovno ob igri z igralcem več zadeli za 1-2.

Igra, polna izključitev ter tudi grobih vložkov in pretepov, se je nadaljevala v zadnji tretjini, kjer so bili domači boljši tekmec, a tokrat žal niso našli poti do vratarja gostov. Ljubljančani so minuto in šestnajst sekund pred koncem zadeli za 1-3 in zmaga je dokončno odšla v Ljubljano. Naslednjo, zadnjo tekmo v  rednem delu DP, bodo Triglavani odigrali v soboto, 4.2. ob 14.00 proti ekipi HD SIJ Acroni Jesenice v domači dvorani na Zlatem Polju.

Mladinci so v nedeljo, v precej okrnjeni zasedbi odigrali tekmo proti ekipi Team Croatia Select. Hrvati, ki so na lestvici uvrščeni pred Triglavani, so se tokrat v Zagreb morali vrniti praznih rok. Domači so levji delež naloge opravili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 4-0. Uspešni so bili Maj Bertoncelj 2x, Žiga Arh in Jazbec Martin. Gostje so v drugi tretjini skoraj uspeli pripraviti preobrat, saj so rezultat znižali na 4-3, kaj več od tega pa jim tokrat ni uspelo.

Domači so na začetku tretje tretjine znova rezultatsko ušli, in kljub temu, da so gostje še nekajkrat zapretili in se približali, je tokrat zmaga ostala doma. V zadnji tretjini so gole za domače dosegli še Lovro Zupan Škrlj, ponovno Bertoncelj Maj 2x in Jakob Lah za končnih 8-5.

Zadnjo tekmo rednega dela IHL lige bodo domači odigrali v nedeljo 5.2. v domači dvorani proti ekipi Select Team BG.

V tekmi 16. kroga so se dečki U15 v domači dvorani pomerili z mariborskimi Lisjaki. V zvezi z njimi velja omeniti, da je mamica dveh mariborskih hokejistov in hokejistke (nihče od njih sicer ne igra za kategorijo U15), Sabina Fras Popović, pred kratkim napisala in izdala mladinski roman z naslovom Prava hokejska banda. Branje priporočamo vsem hokejskim navdušencem. Tokrat Lisjaki niso igrali tako dobro, kot je opisano v knjigi, zato so bili lahek plen naših Orlov, ki so z zmago 7-1 osvojili nove tri točke. Dva kroga pred koncem rednega dela IHL Triglav s 43 točkami vodi in si je že zagotovil prvo mesto na lestvici. Za 2. mesto so v igri še ekipe HKMK Bleda, Olimpije, Jesenic in KAC-a.

Mlajši dečki U13 so gostovali na Jesenicah. V prvi tretjini so imeli nekaj več od igre naši Orli. V zaključku akcij so bili bolj zbrani od domačinov in tako na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. Tekma je bila v nadaljevanju dokaj izenačena, ekipi pa si nista priigrali veliko priložnosti za zadetek. Do spremembe rezultata je tako prišlo šele v zadnji minuti tekme, ko so Jeseničani poizkusili zmanjšati zaostanek s šestimi igralci v polju. Naših igralcev to ni zmedlo, z zadetkom v prazno mrežo so poskrbeli za končnih 0-3. Po dveh porazih so se fantje in dekle zopet vrnili na zmagovita pota. Do konca rednega dela sezone jih čakata še dve tekmi, prvo bodo odigrali v soboto v Grazu.

Delite s prijatelji