Pregled tedna

Igralci selekcij U17 in U19 so bili v preteklem tednu zelo aktivni, saj so oboji odigrali po dve tekmi v tekmovanjih v katerih nastopajo.

Tekmovalni teden so s tekmo proti Slaviji Junior v domači dvorani odprli igralci selekcije U17 in po izredno napeti tekmi po podaljšku dosegli še štirinajsto zmago v sezoni. V prvi tretjini so bili gostje boljši tekmec, premoč so kronali z zadetkom v 17. minuti. Ko je že kazalo, da bodo gostje na prvi odmor odšli z zadetkom prednosti so domači 54 sekund pred koncem izid izenačili. Po podajah Marn Vala in Kuhar Mateja je bil uspešen Mark Gradišar.

Tudi v drugi tretjini smo spremljali izjemno napeto predstavo verjetno najboljših ekip v letošnji sezoni DP v kategoriji U17. Gostje so v 27. minuti povedli z 2-1, a je točno minuto zatem po strelu branilca Gabra Zupan Škrlja od daleč, Anže Gradišar preusmeril ploščico v mrežo gostov in poskrbel za izenačenje na 2-2. V 35. minuti so domači prvič povedli, z lepim strelom od daleč je zadel branilec Jaka Rakovič.

Lepi hokejski predstavi smo bili priča tudi v tretji tretjini, v kateri so bili srečnejši gostje, ki so v 47. minuti izenačili na 3-3 in na sporedu so bili podaljški, ki so jih mladi orli tokrat igrali prvič v sezoni. To jih ni zmedlo, saj so bili v podaljšku boljši tekmec od gostov. Zmagoviti gol je v 2. minuti podaljška po podaji Matevža Jošta dosegel Matic Črešnik.

V soboto, 14.1. so se varovanci Mitja Kerna odpravili še na Jesenice, kjer so se pomerili z domačo ekipi HD SIJ Acroni Jesenice. Tudi tokrat so vknjižili novo zmago, mlade železarje so premagali z izidom 2-5.

Mladi orli, ki so v letošnji sezoni ekipo iz Dvorane Podmežakla že dvakrat premagali so bili tudi tokrat precej boljši nasprotnik od železarjev. Na prvi gol varovancev trenerja Mitje Kerna pa smo tudi tokrat morali čakati do zadnje minute v prvi tretjini, ko je podaji Svita Habjaniča, zadel Matevž Jošt.

V nadaljevanju tekme so domači uspeli nekoliko vzpostaviti ravnotežje tako da smo v drugi in tretji tretjini gledali nekoliko bolj izenačeno predstavo, v kateri pa so mladi orli vseeno rezultatsko imeli vse pod kontrolo. V 27. minuti je po podaji Roka Nagliča na 2-0 povišal Anže Gradišar, domači pa so prvi zadetek za znižanje izida na 1-2, dosegli v 38. minuti.

V tretji tretjini so mladi Orli v razmaku treh minut (od 45. do 48.) z drugim golom Anžeta Gradišarja (podala sta Črešnik Matic in Hafner David) in golom njegovega brata Marka (podala sta Kuralt Oskar in Marn Val) ušli na nedosegljivih 1-4 ter tako odločili tekmo v svojo korist. Do konca tekme je vsaka ekipa dosegla še po en gol za končnih 2-5. Za Triglav je v zadnji minuti plošček v prazno mrežo poslal Žan Eržen.

Varovanci Mitje Kerna naslednjo tekmo v DP igrajo v soboto, 21.1, ob 16.00 v dvorani v Zalogu proti ekipi Slavija Junior.

Tudi varovanci Dejana Varla iz selekcije U19 so v preteklem tednu odigrali dve tekmi, in sicer proti ekipi HD SIJ Acroni Jesenice ter Slaviji Junior. Na obeh tekmah so bili tokrat žal rezultatsko malo prekratki.

Prvo tekmo so odigrali v četrtek na Jesenicah proti ekipi HD SIJ Acroni Jesenice, kjer so se železarji nekako uspeli oddolžiti za poraz, ki so ga prejšnji dan doživeli njihovi kolegi iz selekcije U17. V prvi tretjini smo spremljali solidno predstavo, mreži obeh vratarjev pa se nista zatresli.

V drugi tretjini so prvi gol dosegli domači v 27. minuti, Triglavani pa so izenačili že dobro minuti kasneje, ko je bil uspešen Jakob Lah. V tretji tretjini so igralcem Triglava nekoliko pošle moči, posledica pa je bila, da niso uspeli zadržati vodstva iz prvih dveh tretjin. Domači so v razmaku dobre minute in pol dosegli dva gola ter tako uspeli premagati ekipo Triglava.

V nedeljo so Orli odigrali tekmo proti Slaviji v domači dvorani na Zlatem Polju ter po izjemno napeti predstavi izgubili s 3-5, kljub temu da so bili večji del tekme boljši tekmec v polju.

Prva tretjina se je končala z neodločenim izidom, za domače je v 11. minuti za izenačenje na 1-1 po podajah Luke in Mateja Kuharja zadele Marn Val. Tudi v drugi tretjini so bili igralci Triglava za odtenek boljši tekmec, žal pa tokrat premoči na ledu niso uspeli kronati z zadetki. Na drugi strani so gostje po strelu od daleč v 27. minuti povedli z 2-1.

Domači so z borbeno in zelo solidno igro v tretji tretjini uspeli izid preobrniti in z goloma Šlibar Ožbeta (podal je Košir Matic) in Jazbec Martina (podala sta Marn Val in Kuhar Matej) v razmaku dveh minut, povesti s 3-2. Žal tokrat sreča ni bila na strani domačih, saj so gostje s čudnim golom uspeli izid izenačiti 55. minuti ter nato s še enim golom v 58. minuti odnesti vse tri točke domov v Zalog. Končni rezultat 3-5 so dosegli s strelom v prazno mrežo 44. sekund pred koncem.

Igralce selekcije U-19  v tem tednu čaka izjemno naporen urnik, saj v torek potujejo v Celje, v četrtek v dvorano na Zlatem Polju ponovno prihaja Slavija Junior, v nedeljo pa varovanci trenerja Dejana Varla potujejo v zmajevo gnezdo, v Dvorano Tivoli, kjer se bodo pomerili z domačo ekipo, HK SŽ Olimpija.

Tekma selekcije U15 proti ekipi HD SIJ Acroni Jesenice je bila prestavljena na kasnejši datum.

Fantje in dekle iz selekcije U13 so v soboto gostovali v Beljaku pri ekipi EC iDM VSV. Prvo tretjino so začeli odlično in že v šesti minuti povedli. Kmalu za tem je sledil še en zadetek in ekipa je na odmor po prvi tretjini odšla z dvema goloma prednosti. V drugi tretjini so naši mladi Orli nekoliko popustili, nasprotniki pa so tudi ob nekaterih spornih sodniških odločitvah zadeli trikrat. V zadnji tretjini so naši igralci skušali izid poravnati, vendar pa je do konca tekme rezultat ostal nespremenjen. Končni rezultat je bil tako 3:2 v korist VSV.

Delite s prijatelji