Pregled tedna

Selekcija U19 je v nedeljo odigrala tekmo z ekipo Team Croatia Select in izgubila s 6-3. Na lestvici IHL lige zaseda 4. mesto.

Igralci selekcije U17 so po podaljšanem novoletnem premoru (odpadla je tekma s Slavijo) tekmovanje v DP nadaljevali s tekmo proti ekipi HK SŽ Olimpija Ljubljana, ki so jo v prvem delu že dvakrat premagali.

Varovanci Mitje Kerna se tudi tokrat niso pustili presenetiti in so dosegli novo zmago v DP, trinajsto v celotni sezoni in prvo v drugem delu. Mladi orli so v tekmo krenili odločno ter v prvi tretjini povsem prevladovali na ledu, mreži pa se nista zatresli.

Naši igralci so v vodstvo prišli takoj na začetku druge tretjine, ko je po podaji branilca Zupan Škrlj Gabra ob igri z igralcem več zadel Oskar Kuralt. Kljub temu, da so igralci Olimpije v 25. minuti izid uspeli izenačiti so bili Triglavani še vedno boljši tekmec. Svojo premoč so ponovno kronali 28. minuti, ko je na 2-1 po lepi akciji in podajah Oskarja Kuralta ter Svita Habjaniča povišal Marn Val. Na polovici tekme so si gostje sicer privoščili dve napaki v obliki dveh izključitev s katerimi so domačim omogočili igro z dvema igralcema več, a smo namesto izenačenja na 2-2, gledalci videli pravo mojstrovino Marn Vala, ki je po izjemni samostojni akciji povišal na 3-1 v 33. minuti. To je bil tudi zadnji gol na tekmi. V zadnji tretjini so gostje napadali še naprej, a ob tem pustili domačim preveč prostora za protinapade, ki pa jih igralci Olimpije po zaslugi tokrat izjemnega vratarja Erika Cuznarja niso izkoristili.

V nedeljo so dečki U15 gostili Olimpijo. Nanjo so se pripravljali že od konca leta, ko so v Beljaku odigrali prijateljsko tekmo z domačini in ljubljansko Slavijo. Zamisel Beljaka je bila, da bi se odigrala zimska klasika, zaradi previsokih temperatur pa je bil krajši turnir odigran v beljaški dvorani. Kranjski orli so tudi s pomočjo tega gostovanja ohranili odlično pripravljenost. V prvi tretjini so proti gostom iz Ljubljane prikazali odlično igro, vendar dosegli le en zadetek. Tudi v drugi tretjini so bili naši fantje in dekle v golu, Ajda Jošt, boljši nasprotnik od Zmajev, in povišali vodstvo na 3-0. V zadnjem delu igre so Orli nekoliko popustili in dopustili, da so gostje v igri z igralcem več dosegli edini zadetek, za končni izid 3-1. O premoči domačih priča tudi razmerje v strelih 45-17. Triglav na lestvici z 11 zmagami, 1 porazom in 1 porazom po kazenskih strelih še naprej vodi, sledijo Jesenice, Olimpija in HK MK Bled.

Mlajši dečki U13 so v soboto v Mariboru odigrali prvo od šestih tekem na gostovanjih, ki jih še čakajo do konca rednega dela sezone. Tekma se ni začela po pričakovanjih, saj se je naša mreža zatresla že v prvi minuti. Po zadetku so se mladi Orli zbrali in vzeli stvari v svoje roke. Začeli so napadati in zadetek je visel v zraku. Nasprotni vratar je bil nerešljiva uganka za naše igralce vse do konca prve tretjine, ko je plošček le našel pot v nasprotnikovo mrežo. V drugi tretjini so naši igralci prevzeli pobudo, hitro povedli in lažje zadihali. Zadnjo tretjino so Orli začeli s prednostjo dveh zadetkov, do konce tekme pa so zadeli še dvakrat za končni rezultat 5-1.

Delite s prijatelji