Pregled tedna

Po koncu reprezentančnih priprav in pred božičnimi prazniki sta selekciji U17 in U19 odigrali štiri tekme s svojimi nasprotniki v DP in ligi IHL.

Varovanci trenerja Mitje Kerna, ki je bil z reprezentanco U20 na Svetovnem prvenstvu na Norveškem in tokrat ni vodil ekipe kadetov, so odigrali tri tekme in dosegli dve zmagi ter en poraz ter prvi del DP končali na prvem mestu.

Po povratku z reprezentančnega zbora U16 v Mariboru, ki so se ga tokrat od mladih Orlov udeležili branilec Gaber Zupan Škrlj in napadalca Matevž Jošt ter David Hafner so prejšnji četrtek odigrali tekmo proti HDD Bled in zmagali z visokih 8-2. Gole za Triglav so dosegli Križnar Žiga, Gradišar Anže, Marn Val, Jošt Matevž, Zupan Škrlj Gaber, Eržen Žan, Kržan Lovro in Črešnik Matic.

Sledil je razširjeni dvodnevni reprezentačni zbor selekcije U18 v Kranju. Od Triglavanov so se ga udeležili Gradišar Mark, Kuhar Luka, Bertoncelj Maj, Kuhar Matej, Kuralt Oskar, Marn Val in Veternik Tim.

Selekcija U17 je nato v nedeljo odigrala še drugo zaostalo tekmo proti ekipi HDD Bled in po medli igri izgubila z rezultatom 7-3.

Naporen urnik mladih Orlov se je nadaljeval že v sredo, ko so se v zadnji tekmi prvega kroga DP doma pomerili z zaloško Slavijo. Po nedeljskem porazu proti HDD Bled so se hitro pobrali, pokazali svoj pravi obraz ter tekmece iz Zaloga premagali s 6-3 ter tako ubranili prvo mesto na  lestvici v DP po prvem delu tekmovanja. Gole za Triglav so dosegli Zupan Škrlj Gaber, Marn Val 2, Hafner David, Črešnik Matic,  Križnar Žiga. Varovanci Mitje Kerna, ki je tokrat manjkal zaradi bolezni bodo drugi krog DP, v katerem se med seboj po dvokrožnem sistemu pomerijo prve in zadnje štiri ekipe, začeli v sredo, 28.12. v domači dvorani proti istemu tekmecu.

Selekcija U-19 je v četrtek odigrala tekmo proti ekipi Select Team BG in zmagala z rezultatom 4-0. Gole za Triglav so dosegli Tim Veternik 2, Jakob Lah, Ožbe Šlibar. Naslednjo tekmo bodo varovanci trenerja Dejana Varla odigrali v torek, 27.12. v dvorani Tivoli proti ljubljanski Olimpiji.

V soboto so dečki U-15  gostovali na Bledu pri ekipi HDD Bled. Upravičili so vlogo favorita in visoko zmagali z izidom 12-3. Trener Jure Kozjek s predstavo svojih varovancev kljub temu ni bil najbolj zadovoljen, ker so Orli v igri preveč nihali. Večkrat so se, namesto, da bi se držali dogovorjenega, spustili na nivo tekmecev. Do naslednje tekme, ki bo 8.1.2023, proti Olimpiji, pa je na voljo dovolj časa za počitek, regeneracijo, praznično druženje z družino in nadgrajevanje znanja na treningih.

Mlajši dečki U-13 so v torek gostili vrstnike iz ljubljanske Olimpije. Pred mesecem dni sta se nasprotnika pomerila v Tivoliju kjer so naši igralci po nekoliko slabši predstavi slavili z golom razlike. Po torkovi tekmi lahko rečemo, da so vsi spomini na prvo tekmo izbrisani. Tokrat so mladi Orli pokazali pravi obraz. Zbrani od prve do zadnje minute, hitro krenili v napad, se še hitreje vračali v obrambo, igra je bila ves čas v njihovih rokah. Prvi gol so dosegli že v drugi minuti in do konca tekme je moral vratar Olimpije še 13 krat po plošček v svoja vrata. Na koncu je Triglav slavil s 14:2. Z velikim veseljem lahko na koncu dodamo, da so naši hokejisti resnično pokazali, da so ekipa z veliko začetnico. Z nesebičnimi podajami so dobili priložnosti za strel na nasprotnikova vrata skoraj vsi igralci, nekateri pa so v svojo statistiko zabeležili svoje prve točke.

Delite s prijatelji