Pregled tedna

Selekciji U19 in U17 HK Triglav Kranj sta v preteklem tednu odnesli poln izkupiček vsaka v svojem tekmovanju. Varovanci Mitje Kerna, igralci selekcije U17, so bili najprej na Jesenicah v sredo boljši do domače ekipe, HD SIJ Acroni Jesenice, v soboto pa so na Bledu ugnali še ekipo HKMK Bled, tako da z lepo prednostjo vodijo na lestvici DP.

Selekcija U-19 se je pod vodstvom Dejana Varla tokrat odpravila v Celje, kjer so domačo ekipo HK LedX Celje premagali z rezultatom 6-1.

Igralci selekcije U17 so v sredo v dvorani Podmežakla na Jesenicah premagali domačo ekipo Jesenic z rezultatom 4-2. Večino svojega dela so opravili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 3-0. Mrežo domačih je načel branilec Žak Matelič v 11. minuti po podaji Andraža Thalerja, na 2-0 pa je že dobro minuto kasneje spretno povišal Val Marn. Končni rezultat prve tretjine je postavil Matevž Jošt v 19. minuti. V drugi tretjini smo gledali nekoliko bolj izenačeno predstavo, domači so nekako uspeli vzpostaviti ravnotežje, a se rezultatsko niso uspeli približati gostom. V 27. minuti so sicer znižali na 1-3, a je Oskar Kuralt z golom v 38. minuti poskrbel, da so mladi Orli tudi po dveh tretjinah vodili za udobne tri gole. V zadnji tretjini so varovanci trenerja Mitje Kerna ob pomoči izvrstnega vratarja Erika Cuznarja varno pripeljali tekmo do konca, kljub temu, da so domači v 50. minuti izkoristili prednost dveh igralcev več na ledu.

Naslednjo tekmo je selekcija U17 odigrala na Bledu proti ekipi HKMK Bled. Kljub na videz udobnemu rezultatu 2-5, so imeli Triglavani tokrat veliko težav z razpoloženimi domačimi, in če ne bi bilo sijajnega vratarja Jureta Klemenca, ki je ubranil nekaj izjemno lepih priložnosti domačih, bi se mladi Orli v Kranj zelo verjetno vrnili s porazom.

Gostje so sicer povedli v 7. minuti z golom Svita Habjaniča, a so bili domači večji del prve tretjine enakovreden, če ne celo boljši tekmec od mladih Orlov. V drugi tretjini so gostje po izjemni akciji in podajah Svita Habjaniča in Vala Marna prek Oskarja Kuralta povedli že po 19. sekundah, a se razmerje moči na ledu ni spremenilo. Domači so povzročali veliko težav obrambi gostov, a je bil Jure Klemenc tokrat skorajda nepremagljiv. Klonil je sicer v 22. minuti, ko so domači znižali na 1-2, in štirinajst sekund pred koncem druge tretjine, ko so znižali na 2-3, vmes je za Triglav zadel še Jošt Matevž po podaji Svita Habjaniča, drugače pa je bil brez dvoma najzaslužnejši za zmago gostov. V zadnji tretjini smo nato spremljali dokaj živčno predstavo, tudi z nekaterimi grobimi vložki, mladi Orli so z goloma Hafner Davida v 49. minuti in Svita Habjaniča v 57. minuti nekako uspeli tekmo pripeljati do  konca. Predstava gostov tokrat ni bila najboljša, lahko pa jih veseli dejstvo, da so kljub ne najboljši igri uspeli najti pot do zmage.

Selekciji U-17 in U-19 sta naslednji vikend prosti, nato pa sledi reprezentančni premor, ki se ga bo tudi tokrat udeležilo kar nekaj mladih Orlov. Srečno!

Dečki U-15 so z gostovanja v Zalogu pri HK Slavija Junior prinesli točko. Kljub temu, da so Orli Založane nastreljali z 48 proti 34, je bilo to dovolj le za izenačenje po rednem delu. Tekma je bila sicer dinamična in zanimiva, več od igre pa so imeli Triglavani, ki pa tega niso uspeli kronati z zadetki. Obe moštvi sta igrali odprto, zato je bilo na obeh straneh precej priložnosti. Po prvi tretjini so naši Orli vodili z 0-1, po koncu 2. tretjine s 1-3, v zadnjem delu pa celo z 2-4, vendar so domačini 2 minuti pred koncem uspeli izenačiti na 4-4.  Sledil je 5 minutni podaljšek, v katerem ni bilo zadetkov. V izvajanju kazenskih strelov je za Orle zadel le Habjanič, pri domačih pa sta zadela dva strelca. Domači so osvojili 2 točki, naši fantje pa točko. Orli so kljub prvemu spodrsljaju proti slovenski ekipi še vedno na vrhu lestvice z 22 točkami, sledita jim Olimpija in Jesenice s po 21 točkami, na 4. mestu pa je  Slavija s 17 točkami. V soboto jih čaka tekma doma z Beogradom, v nedeljo pa gostovanje na Bledu pri HK MK Bled.

Tudi mlajši dečki U-13 so v soboto prekrižali palice proti ekipi HK Slavija Junior. Že od samega začetka so naši Orli narekovali visok tempo, kar se je odražalo tudi na rezultatu. Sproščenost v igri in želja po doseganju zadetkov sta botrovali temu, da smo videli nekaj lepih akcij. Zaslužena zmaga z rezultatom 8-1 je tako ostala doma. Naslednja tekma mlade Orle čaka v soboto, ko v goste prihaja ekipa HK LedX Celje.

Na led so stopili tudi člani, ki so se v domači dvorani odlično upirali favoritom iz prestolnice. Z dvema porazoma proti Olimpiji so tako končali letošnje nastope v državnem prvenstvu.

Delite s prijatelji