Pregled tedna

Selekciji U-17 in U-19 zaključili s tekmovanji v prvenstvu IHL in DP

Zaključek polfinala v tekmovanju kadetov in mladincev se žal ni izšel po željah navijačev mladih Orlov.

Varovanci trenerja Mitje Kerna, ki so po hudem boju in treh podaljških dobili tretjo tekmo polfinala DP proti ekipi HKMK Bled, dobrega momenta niso uspeli prenesti v četrto tekmo, ko so v Ledeni dvorani na Bledu iskali izenačenje v seriji.

Domači so tokrat našli več energije, tekmo pričeli bolje, ter v prvi tretjini povedli z 1-0. Mladim Triglavanom je v drugi tretjini preko Mateja Kuharja, ki je zadel po lepi podaji Oskarja Kuralta v 25. minuti, sicer uspelo izenačiti, a so Blejci, ki so po grobi napaki obrambe Orlov v 30. minuti zadeli za 2-1, zadnjo tretjino vseeno začeli z zadetkom prednosti.

V zadnji tretjini so varovanci trenerja Mitje Kerna močno pritisnili na vrata domačih, a jim žal ni uspelo najti poti do mreže razpoloženega blejskega vratarja. Ko so domači v 50. minuti zadeli za 3-1 ob igri z igralcem več, se je gostujoča barka počasi začela dokončno potapljati. V 55. minuti je Jaka Rakovič sicer zadel za 3-2 in vzbudil nekaj upanja navijačem Orlov, a so bili za kaj več tokrat prekratki. Usodo Triglava so domači zapečatili z golom iz protinapada v 59. minuti.

Za varovanci trenerja Mitje Kerna je dobra sezona, z izvrstnim rednim delom, kjer so mladi Orli prikazali obilo dobrega in kvalitetnega hokeja, žal pa jim v polfinalu, ko so igrali proti zelo neugodni ekipi HKMK Bled, zvezde niso bilo naklonjene, nekaj pa je bilo težav tudi z boleznimi in poškodbami. Kljub temu so lahko naši hokejisti ponosni na končno 3. mesto v Državnem prvenstvu Slovenije. Na tem mestu igralcem in strokovnemu štabu HKMK Bled iskreno čestitamo za zmago v polfinalu ter jim želimo veliko sreče v finalu, ki ga bodo Blejci igrali proti ekipi HK SŽ Olimpija.

Mladinci U-19, varovanci trenerja Dejana Varla so imeli na papirju težje delo, saj so bili njihovi tekmeci v polfinalu, igralci HK SŽ Olimpije okrepljeni s kar štirimi igralci (Podrekar, Vodlan, Pečnik in vratar Kolin) ki so letos okusili igranje v ICEHL ligi. Kljub temu se Orli zmajev niso ustrašili in na zadnji tekmi v sezoni prikazali izvrstno predstavo. Blestel je mladi vratar Erik Cuznar, ki je tokrat dobil priložnost namesto standardnega vratarja Urbana Hafnerja. Potrebno pa je pohvaliti tudi čisto vse ostale igralce, ki so na zadnji tekmi stopili na led, saj so bili v večjem delu tekme popolnoma enakovredni izkušenejšim zmajem, ki so gol za zmago za 1-0 dosegli v 36. minuti. Selekcija mladincev je tako dosegla 3. mesto v Državnem prvenstvu Slovenije, kar je največji uspeh te generacije.

Na splošno lahko sezono v kategorijah U-17 in U-19 ocenimo kot zelo uspešno, oboji so prikazali obilo lepega in kvalitetnega hokeja, kar nekaj članov obeh ekip se je izkazalo tudi na reprezentančnem nivoju (nekatere še čaka nastop na SP U-18, ki bo aprila na Bledu), tako da smo lahko glede prihodnosti kranjskega hokeja brezskrbni, sploh ker na vrata obeh selekcij zelo uspešno trkajo tudi nekateri mlajši igralci. Ob kvalitetnem delu ne dvomimo, da se slej ko prej ne poklopijo tudi nastopi v končnici, kjer se finale in nov naslov DP v mlajših kategorija že nekaj časa izmika. Poleg tega upamo, da bo pristojnim na MO Kranj, kjer se vlagajo napori glede izgradnje nove dvorane, končno uspelo najti rešitev (beri novo dvorano), ki si jo kranjski hokej zaradi izvrstnega in kvalitetnega dela vseh v HK Triglav Kranj tudi zasluži.

Mlajši dečki U-13 so v preteklem tednu zaključili z boji v polfinalu IHL, kjer jim je na sproti stala avstrijska ekipa VSV Villach. V rednem delu so proti ekipi iz Beljaka dvakrat tesno izgubili, tako da so bili postavljeni pred težko nalogo, ki pa se je nikakor niso ustrašili.

Prva tekma je bila odigrana v Kranju. Po začetnem krču in nekaj lepih priložnosti gostov, ki jih je z dobrimi obrambami zaustavila vratarka Ajda, so se naši fantje prebudili in počasi prevzeli kontrolo nad dogajanjem na igrišču. Posledica so bili kar trije zadetki v mreži nasprotnika, tako da so na odmor odšli z lepo prednostjo. V drugi tretjini smo spremljali boj za vsak centimeter ledu, napake v obrambnih vrstah na obeh straneh pa sta zaustavljala vratarja. Tudi v zadnji tretjini smo spremljali dobro hokejsko predstavo, ki so jo naši igralci kronali s še enim zadetkom in tako slavili z rezultatom 4:1.

Ekipa pred odhodom v Avstrijo ni bila popolna, saj so jo načele poškodbe in bolezen, ampak naših igralcev to ni zmedlo. Mladi Orli in Ajda so na drugi polfinalni tekmi pokazali svoje pravo srce. Domačini so sicer tako kot v Kranju bolje odprli srečanje in tudi povedli, a veselje ni trajalo dolgo. Že v naslednjem napadu so naši fantje zadeli in pokazali, zakaj so se pripeljali v Beljak. Napetost je naraščala. Trud se je poplačal z drugim zadetkom in na prvi odmor so mladi Orli odšli z zadetkom prednosti. Druga tretjina je bila v znamenju naših igralcev, saj so jo dobili z dve proti nič. Avstrijci, prav tako željni zmage, so v zadnji tretjini pritiskali in pritiskali, tudi s pomočjo sodniških odločitev in zapisnikarske mize, ki jim včasih tudi po nekaj desetih sekundah igre še kar ni uspelo priključiti semaforja. Tudi to ni strlo mladih kranjskih hokejistov, ki so dobesedno pustili srce na ledu, porabili vse atome energije, in na koncu dobili tekmo s 4:2. Druga zmaga v seriji je tako pomenila, da so si naši fantje in dekle odklenili vrata finala IHL. Pohvaliti velja tudi navijače, ki so z bučnim navijanjem preglasili domačine in tako še dodatno motivirali naše Orle.

Delite s prijatelji