Pred vrati najpomembnejši del sezone

Hokejska sezona se počasi približuje izločilnim bojem. V letošnji sezoni so se naše selekcije borile v ligi IHL in v državnem prvenstvu. Pred pričetkom končnice smo se na kratko dotaknili uvrstitev po rednem delu vsake selekcije.

U13 – mlajši dečki

Selekcija mlajših dečkov, ki igrajo in trenirajo pod budnim očesom trenerja Domna Jemca, je v letošnji sezoni rednega dela lige IHL odigrala 18 tekem. Zabeležili so 12 zmag in 6 porazov, v končnico pa se bodo podali z 2. mesta. Boljša je bila le ekipa Bleda, ki je v letošnji sezoni pokazala veliko dominanco. Lahko nas veseli dejstvo, da so naši mladi Orli na vseh tekmah prejeli le 48 zadetkov, kar je najmanj od vseh ekip. Tudi v napadu so bili zelo učinkoviti, saj so dosegli kar 91 zadetkov, kar v povprečju znaša 5 zadetkov na tekmo. V tej prvini so bili daleč najboljši hokejisti Bleda, ki so dosegli kar 182 zadetkov.

U15 – dečki

Trener dečkov Jure Kozjek je lahko zadovoljen s predstavo katero so skozi celotno sezono prikazali njegovi varovanci. Čeprav jih danes čaka še tekma proti Bledu, bodo sezono končali celo na prvem mestu. Po zaslugi odlične obrambe kateri poveljuje najboljši vratar lige pri selekciji U15 Svit Nemanič (15 tekem, 93,02% ubranjenih strelov), je celotna ekipa prejela samo 37 zadetkov. Najboljši strelec ekipe je do danes z 39 točkami Svit Habjanič (24 zadetkov, 15 asistenc), najvišjo zmago pa je ekipa dosegla decembra, ko je v gosteh s kar 3:12 premagala ekipo HDD Bled.

U17 – kadeti

Tudi kadetom gre v letošnji sezoni naravnost odlično. Potem, ko so prvi del končali na prvem mestu s samo dvema porazoma na štirinajstih tekmah, so tudi v drugem delu pokazali, da spadajo med favorite za osvojitev končnega prvega mesta. Četrtfinale končnice začenjajo že v sredo 15.2., njihov nasprotnik pa bo ekipa Maribora.

U19 – mladinci

Varovanci Dejana Varla sezone niso pričeli najbolje. Po zmagi na prvi tekmi so zabeležili serijo 4 porazov, v nadaljevanju pa so vendarle nekoliko dvignili svojo formo. Redni del so tako končali na 4. mestu, trenutno pa so rezultatsko zelo vroči, saj so v seriji 6 zaporednih zmag. Četrtfinale bodo pričeli v četrtek 16.2. in sicer proti ekipi Celja.

ČLANI

Naša članska ekipa je pred pričetkom sezone doživela kar nekaj sprememb. Nekateri nosilci, med njimi tudi Žan Zupan, Urban Ban in Anže Terlikar, so se poslovili od aktivnega igranja hokeja, v ekipo pa so prišli Žan Luka Srpčič, Enes Gorše, Stefan Boškovič in Aljoša Pretnar. Državno prvenstvo je ekipa končala v polfinalu kjer je bila boljša Olimpija, v ligi IHL pa so po rednem delu zasedli 2. mesto in se bodo v četrtfinalu pomerili proti ekipi Team Croatia Select. Prva tekma bo na sporedu v soboto v domači dvorani.

ČLANICE

Tudi članice so v letošnji sezoni doživele nekaj kadrovskih sprememb, kljub temu pa so sezono pričele odlično. 6 zaporednih zmag je nakazovalo na dobro sezono, na zadnjih treh tekmah pa so ostale brez točk. Trenutno se naše Orlice po 9 odigranih tekmah na drugem mestu, pred njimi pa so še 3 tekme.

Delite s prijatelji