Pred Orli klonili še železarji

Dvorana Podmežakla

HD Hidria Jesenice – HK Triglav 2:5

0:1 Podrekar (K. Potočnik, Markič, 7′)
1:1 Egorov (Sharpanskikh, Bohinc, 12′)
1:2 Podrekar (Markič, K. Potočnik, 27′)
1:3 Terlikar (Grošelj, Zupan, 33′)

2:3 Sharpanskikh (Chekmarev, Egorov, PP1, 41′)
2:4 Markič (Podrekar, K. Potočnik, 41′)
2:5 Ahačič (K. Potočnik, 59′)

Izenačena igra obeh ekip v prvi tretjini.

Ekipa Triglava, ki se že celotno sezono bori s številnimi poškodbami, je tudi danes na Jesenice pripotovala zdesetkana. V začetnih minutah tekme smo gledali agresiven hokej z obeh strani. V 5. minuti tekme je lepo priložnost za zadetek zapravil Tjaš Lesničar. Prvi zadetek smo videli že v 7. minuti tekme, ko je z bližine vratarja Žagarja premagal Podrekar. Slabo igro Orlov v obrambi so mladi Jeseničani kaznovali v 12. minuti, ko so po lepi ekipni akciji izenačili na 1:1. V 16. minuti je zaradi poškodbe vrata zapustil Žagar, zamenjal ga je Panjtar. Razmerje v strelih po prvi tretjini je bilo 11:8 v korist domače ekipe.

Streli brez nabojev domače ekipe.

V drugi tretjini so Orli pokazali prevlado in v 27. minuti zopet povedli. Še drugič na tekmi je zadetek dosegel Podrekar. Domača ekipa je preko strelov Bohinca, Sharpanskikha in Vorobeva poskušala priti do izenačenja, a je njihove strele uspešno ujel Šenk. V 33. minuti je prvi napad Triglava lepo izigral obrambo Jesenic, akcijo pa so končali z zadetkom. Domači so v drugi tretjini na vrata Šenka uspeli ustreliti kar 17 – krat, a ga niso uspeli premagati.

V zadnji tretjini mirno pripeljali tekmo do konca.

Zadnjo tretjino so domači pričeli z igralcem več na ledu, potrebovali pa so le nekaj sekund za znižanje rezultata. V 41. minuti je zadel Sharpanskikh. Že v naslednjem napadu so Orli izvedli hiter protinapad in zopet zadeli. Tokrat se je med strelce vpisal Markič. Kmalu je sledila napaka jeseniške klopi, zaradi preveč igralcev na ledu je na kazensko klop sedel Rijavec. Orli so z igralcem več pletli mrežo okoli jeseniškega gola, a jim mladega vratarja Panjtarja ni uspelo premagati. V 50. minuti se je gostom ponudila možnost igre 5 na 3, katere pa izkušeni Orli niso izkoristili. Nekaj spornih sodniških odločitev je bilo krivo, da so ob koncu tekme domači nekoliko izgubili živce. Sodnik je na kazensko klop poslal Batiča in Bohinca, Orli pa so zopet igrali z dvema igralcema več na ledu. Zopet se je z odličnimi obrambami izkazal vratar Panjtar, povsem nemočen pa je bil v 59. minuti ko je končni rezultat postavil Ahačič.

Delite s prijatelji