Poletna liga na Bledu

Včeraj se je na Bledu zaključila Poletna liga, na kateri so nastopale ekipe VSV Beljak, HK SŽ Olimpija, SIJ Acroni Jesenice in selekcija Slovenije, ki so jo sestavljali igralci preostalih slovenskih ekip. Vpoklic selektorja Matjaža Kopitarja si je prislužilo tudi osem igralcev našega kluba: Miha Ahačič, Matevž Ban, Jaša Jenko, Miha Potočnik, Žan Markič, Žan Zupan, Peter Pavc in Sebastjan Grošelj.

Kljub dvema porazoma (HK SŽ Olimpija : Slovenija 4:1, Sij Acroni Jesenice : Slovenija 3:1) so fantje pokazali, da znajo igrati dober hokej in tako turnir zapuščajo z dvignjenimi glavami.

“To je dobra izkušnja za igralce, ki so dali delu in študiju prednost pred hokejem. To je neka nagrada zanje. Dokazali so, da znajo igrati. Normalno, da primanjkuje fizične moči in tudi določenega znanja proti boljšim ekipam,” je poudaril selektor Kopitar, ki upa, da je Poletna liga začetek vrnitve v normalen urnik srečanj. V lanski sezoni se Alpska liga in državno prvenstvo nista odigrala do konca, odpadla so tudi vsa svetovna prvenstva.

Vir: rtvslo.si

Delite s prijatelji

Povezano