Po preobratu zmaga ostaja doma

HK Triglav – HD Hidria Jesenice 3:2

0:1 Baloh (Prostor, 21′)
0:2 Sharpanskikh (Baloh, Chekmarev, 32′)
1:2 Pavc (Grošelj, Terlikar, PP1, 36′)
2:2 Podrekar (Grošelj, Terlikar, 54′)
3:2 Zupan (Ahačič, Grošelj, 61′)

Prva tretjina ni prinesla zadetkov.

Članska ekipa Triglava je vrstnike iz Jesenic pričakala dokaj oslabljena, saj trener Drinovec ni mogel računati na Manojlovića, Jazbeca, brata Ban, Janežiča in Udirja. V vratih je tokrat začel Tomaž Trelc. Po medlem začetku obeh ekip, se je igra nekoliko bolj razživela šele v 12. minuti, ko so domači igrali z igralcem več. Kljub številčni premoči jim ni uspelo premagati vratarja Žagarja. Morda najlepšo priložnost je imel v 15. minuti Miha Morel, njegov strel pa je Žagar ubranil. Prva tretjina tako nobeni ekipi ni prinesla rezultatske prednosti.

Gostje so bili v drugi tretjini bolj natančni, Triglavani pa boljši.

Druga tretjina se za domačo ekipo ni pričela vzpodbudno. Že po 11 sekundah nadaljevanja je z nekaj sreče Trelca premagal Baloh. Pri tej akciji se je Trelc tudi nekoliko poškodoval, a je vseeno nadaljeval s tekmo. V 31. minuti si je ekipa Triglava priigrala najlepšo priložnost na tekmi. Do ploščka je prišel Krištof Potočnik, njegov strel pa ni bil dovolj natančen, da bi premagal danes razpoloženega vratarja Jesenic. Že večkrat se je v hokeju izkazalo, da rek kdor ne da, dobi, še kako drži. Le minuto kasneje so gostje še drugič premagali Trelca. Zadetek je dosegel Sharpanskikh. Po drugem prejetem zadetku se je domača ekipa prebudila in zaigrala veliko bolje. Obleganje jeseniških vrat se je obrestovalo v 36. minuti, ko je Pavc znižal na 1:2.

V zadnji tretjini izrazito boljši.

V zadnjo tretjino so vidno utrujeni Triglavani vstopili odločeni, da rezultat preobrnejo v svojo korist. Igra se je večinoma preselila v obrambno tretjino Jesenic, domači pa so prihajali do številnih priložnosti. Vratar Žagar je s svojimi obrambami danes napadalcem Triglava dodobra paral živce, svojo ekipo pa je pri ugodnem rezultatu držal vse do 54. minute, ko je klonil po strelu mladega branilca Gabra Podrekarja. Zanj je bil to prvi zadetek v dresu Triglava. V 58. minuti se je domačim ponudila izjemna priložnost, saj so imeli po izključitvi Potočarja do konca tekme igralca več. Priložnost je ostala neizkoriščena in sledili so podaljški.

Podaljški usodni za Jeseničane.

V igri 3 na 3 so bili v podaljšku uspešnejši domači. V 61. minuti je z nekaj sreče plošček za hrbet vratarja Žagarja spravil Žan Zupan in tako svoji ekipi prinesel novo zmago. Poleg vseh strelcev sta se izkazala tudi oba vratarja. Trelc je zbral 31 obramb, Žagar pa kar 53.

Delite s prijatelji