Orli z visoko zmago nadigrali Celjane

Celje, četrtfinale lige IHL

HK Celje – HK Triglav 2:8

0:1 Šlibar (Potočnik K., Vilfan, PP1, 2′)
0:2 Arh (Ahačič, Grošelj, 3′)

0:3 Pavc (Ahačič, Grošelj, PP1, 23′)
1:3 Kolar (Kepic, Ivaschenko, 28′)
2:3 Ogrizek (Kastelic, Grahut, 38′)
2:4 Ahačič (Arh, Terlikar, 48′)
2:5 Morel (Ahačič, 49′)
2:6 Terlikar (Pavlovič, Grošelj, PP1, 52′)

2:7 Ahačič (Grošelj, Terlikar, 59′)
2:8 Grošelj (Ahačič, Pavc, 60′)

Po porazu na prvi tekmi četrtfinala v Kranju, so Orli danes v Celje pripotovali polni optimizma in odločeni, da serijo izenačijo. V kadru Triglavanov je glede na prvo tekmo prišlo do manjših sprememb. Zaradi poškodbe tudi tokrat ni igral Žan Zupan, v postavo pa se je vrnil Miha Potočnik. Domači so se že v prvi minuti tekme znašli z igralcem manj na ledu. Izključen je bil Kastelic, Orli pa so hitro izkoristili višek igralca na ledu. Plošček je pred vrati preusmeril Šlibar in premagal vratarja Pajpacha. Že v naslednji minuti so Triglavani podvojili svoje vodstvo, strelec pa je bil Arh. V 15. minuti tekme je Terlikar zapretil z močnim strelom od blizu, Pajpach pa se je izkazal z obrambo. Sledil je protinapad domačih, ki pa se je končal s ploščkom v lovilki Trelca.

Druga tretjina se je pričela identično kot prva. Najprej so domači zaradi storjenega prekrška zopet igrali z igralcem manj, Orli pa so preko Pavca zopet izkoristili številčno prednost. V 28. minuti so domači z zadetkom Kolarja razveselili domače navijače, ki so se v celjski dvorani zbrali v lepem številu. Po doseženem zadetku so domači vendarle zaigrali bolje. V 38. minuti so izkoristili nezbranost obrambe Triglava in še drugič premagali Trelca. Pred obema ekipama je bilo še zadnjih 20 minut igre, Orli pa so se zavedali, da bodo morali v zadnjem delu tekme odigrati veliko bolje.

V prvi polovici zadnje tretjine si nobena ekipa ni uspela priigrati večje priložnosti za zadetek, še najbližje temu sta bila Ogrizek in Vilfan. Mreža se je zopet zatresla v 48. minuti, pod zadetek pa se je vpisal Ahačič. Sledil je še en hiter zadetek, upanja domačih na preobrat in zmago pa je bilo iz minute v minuto manj. V 52. minuti je moral Pajpach še šestič po plošček v mrežo. Koncentracija domačih je v zadnjih minutah popolnoma popustila, Orli pa so dosegli še dva zadetka in tako prepričljivo dobili drugo tekmo.

Tretja četrtfinalna tekma bo odigrana v soboto v dvorani Zlato polje.

Delite s prijatelji