Orli po novi prepričljivi zmagi uvrščeni v polfinale!

Celje, četrtfinale lige IHL

HK Celje – HK Triglav 2:8

0:1 Podrekar (Ahačič, Pavc, 3′)
0:2 Terlikar (Grošelj, 8′)
1:2 Ogrizek (9′)
1:3 Terlikar (Potočnik M., 28′)
1:4 Terlikar (Grošelj, 30′)
2:4 Kukovič (Ogrizek, Ivaschenko, 40′)
2:5 Šlibar (Vilfan, 42′)
2:6 Arh (Terlikar, Grošelj, 44′)
2:7 Vilfan (Potočnik M., Potočnik K., 44′)

2:8 Podrekar (Potočnik K., Vilfan, 49′)

V Celju je naša članska ekipa danes odigrala še četrto četrtfinalno tekmo lige IHL. Orli so pred tekmo vodili z 2:1 v zmagah, z novo morebitno zmago pa bi si že priigrali polfinale. Trener Drinovec je na tekmo pripotoval s samo 13 igralci v polju. Manjše število igralcev se na začetku tekme Orlom ni poznalo. Prvi zadetek so dosegli že v 3. minuti, v 8. minuti pa so z zadetkom Terlikarja vodili že z 0:2. Celjani so kmalu zatem kaznovali nepazljivost igralcev Triglava v obrambi. V nadaljevanju so domači prišli do kar treh hitrih protinapadov, samo vratarju Trelcu pa se Orli lahko zahvalijo, da so prvo tretjino zaključili z minimalno prednostjo.

V 28. minuti tekme je Terlikar pokazal svoj bogat repertoar potez, ki jih premore. Potem, ko je preigral celotno obrambo Celja, je z lepim in natančnim strelom v levi zgornji kot vratarja Pajpacha svoji ekipi priigral novo prednost dveh zadetkov. V 30. minuti je Terlagol zopet udaril. Po lepi podaji Grošlja je dosegel hattrick še na svoji drugi zaporedni tekmi. Igra se je v nadaljevanju razživela, obe ekipi pa sta si priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Tik pred koncem druge tretjine je Kukovič z zadetkom svojo ekipo približal Orlom in rezultat znižal na 2:4.

Tudi zadnjo tretjino so Orli pričeli z zadetkom. Z modre črte je streljal Šlibar in premagal nemočnega Pajpacha. Sledila je menjava vratarjev pri domači ekipi. Vratar Gajšek je že po nekaj sekundah igre prejel kar dva hitra zadetka, Triglavani pa so ušli na neulovljivo prednost petih zadetkov. Kljub visoki prednosti pa so Orli še naprej polnili nasprotnikovo mrežo. Po lepi podaji Potočnika izza gola je Gajška premagal še Podrekar. Tik pred koncem tekme se je med obema ekipama vnel tudi pretep, ki pa je bil glede na že odločen rezultat morda celo pretiran in nepotreben. Poteze navijačev celjskega kluba na koncu tekme pa zagotovo ne morejo biti v ponos knežjemu mestu.

Triglavani so se tako po še eni prepričljivi zmagi uvrstili v polfinale lige IHL.

Delite s prijatelji

Povezano