Orli do prve srebrne medalje!

Dvorana Tivoli, finale državnega prvenstva

HK SŽ Olimpija – HK Triglav 10:1

1:0 Koblar (Sodja J., Mušič, 6′)
2:0 Čimžar (Piche, Magovac, 8′)
3:0 Crnovič (Ropret, Robar, 11′)
3:1 Podrekar (Potočnik K., Markič, PP1, 19′)
4:1 Jezovšek (Čimžar, Erving, 21′)
5:1 Čimžar (Jezovšek, Pance, 23′)
6:1 Čimžar (Robar, Crnovič, 31′)
7:1 Čimžar (Šturm, Jezovšek, 43′)
8:1 Zajc (Simšič, Erving, 43′)
9:1 Koblar (Crnovič, 48′)
10:1 Pance (Kapel, Us, 54′)

Po visokem porazu na prvi tekmi finala, so Orli tokrat gostovali v dvorani Tivoli. Že sam začetek tekme je nakazoval, da bo potek tekme podoben kot na prvem srečanju teh dveh ekip. Zmaji so večino časa preživeli v napadalni tretjini, Orli pa so preko protinapadov poskušali priti do kakšne zrele priložnosti. V prvi tretjini se je mreža Šenka zatresla kar trikrat, Triglavanom pa je preko Podrekarja vendarle uspelo premagati zanesljivega Usa.

Drugo tretjino je ekipa Olimpije pričela z zadetkom. Med strelce se je vpisal Jezovšek. Blestel je predvsem Tadej Čimžar, igralec, ki je svojo hokejsko pot pričel prav v Kranju. Na tekmi je dosegel kar 4 zadetke. Gostje so le redko kdaj prišli do priložnosti za strel, igralci Olimpije pa so še naprej polnili mrežo svojih nasprotnikov. V 60 minutah so zmogli kar 51 strelov. Z novo zanesljivo zmago so ljubljanski hokejisti prišli do nove lovorike, igralci Triglava pa so z zgodovinsko uvrstitvijo v finale že presegli pričakovanja.

Za našo člansko ekipo pa ni še čas za počitek. Že v soboto jih čaka prva finalna tekma lige IHL. V Zalogu se tekma prične ob 19. uri.

Delite s prijatelji