Odličen odpor proti favorizirani Olimpiji

Četrtfinale pokala Slovenije, Ledena dvorana Bled

HK SŽ Olimpija – HK Triglav Kranj 6:3

0:1 Jelar (Zupan, Ahačič, 9′)
1:1 Šturm (Čepon, 11′)
1:2 Jelar (Podrekar, Zupan, 19′)
2:2 Tomaževič (Čimžar, Logar, PP1, 31′)
3:2 Pance (Čepon, 33′)
4:2 Zajc (Tomaževič, Jezovšek, 42′)
5:2 Leclerc (Murphy, 48′)
5:3 Morel (58′)
6:3 Jezovšek (59′)

Odlična prva tretjina Orlov kljub številnim strelom Olimpije.

Z današnjo tekmo četrtfinala pokala Slovenije se je končno pričela tudi tekmovalna hokejska sezona. Trener Drinovec je v vratih pričel s Tomažem Trelcem, trener Šivic pa u Žanom Usom. Uvodne minute prve tretjine so pripadle ekipi Olimpije, ki je počasi stopnjevala ritem in Orle držala v obrambni tretjini. Prvo priložnost za zadetek je imela Olimpija v 6. minuti, ko je po strelu Štebiha plošček ustavila vratnica. Le nekaj minut kasneje je sledil pravi šok. Žan Zupan je ušel obrambi Olimpije in z lepo podajo zaposlil Jureta Jelarja, ki je z lepo potezo matiral Usa. Vendar pa vodstvo Orlov ni dolgo trajalo. V 11. minuti se je sam pred vratarjem Trelcem znašel Šturm, ki je z natančnim strelom med nogama Trelca uspel izenačiti. Sledilo je nekaj izključitev na obeh straneh, vendar si nobena ekipa ni uspela priigrati večje priložnosti. Minuto pred koncem prve tretjine pa je naša ekipa zopet povedla. Strel Podrekarja je pred vrati preusmeril Jelar in matiral nemočnega Usa ter z drugim zadetkom na tekmi postavil končni rezultat prve tretjine. Razmerje v strelih je bilo kar 26:4 v korist Olimpije.

Odlični Trelc preprečil večje vodstvo Olimpije.

Tudi v drugi tretjini smo videli podobno sliko kot v prvi. Številni napadi Olimpije so se vrstili eden za drugim, Triglavani pa so čakali na svoje priložnosti v protinapadu. Tomaž Trelc je s številnimi obrambami svojo ekipo držal pri vodstvu, povsem nemočen pa je bil v 31. minuti, ko je igro z igralcem več z zadetkom kronal Blaž Tomaževič. Olimpija je sploh prvič povedla v 33. minuti po sicer nekoliko dvomljivi situaciji pred vrati, saj je napadalec Olimpije pred golom po strelu Panceta oviral vratarja Trelca. Kljub protestom kranjske ekipe, so sodniki zadetek priznali. Drugo tretjino so Orli zaključili z zaostankom.

Ljubljančani so v zadnji tretjini strli odpor Triglava.

Kmalu po pričetku zadnje tretjine je ljubljanska ekipa uspela še četrtič premagati vratarja Trelca. Lepo kombinacijo sta izpeljala Tomaževič in Zajc. Olimpija je kljub vodstvu stopnjevala ritem igre, vztrajnost pa jim je prinesla še peti zadetek, pod katerega se je vpisal občasni francoski reprezentat Leclerc. Mlada ekipa Triglava se ni predala, kar nekajkrat so uspeli ogroziti vrata Usa. Med najbolj vidnimi člani Triglava je bil tudi mladi Jure Jelar, ki se je danes podpisal pod 2 zadetka, še naprej pa je s svojimi obrambami blestel tudi vratar Trelc. Tekmo sta v 52. minuti s pretepom popestrila še Gaber Podrekar in kanadski branilec Wade Murphy. V 58. minuti je s pravo mojstrovino rezultat znižal Morel, Žan Jezovšek pa je 6 sekund pred koncem postavil končni rezultat. Tomaž Trelc je na koncu zbral kar 69 obramb, z današnjo predstavo pa je dokazal, da gre za odlično okrepitev kranjske ekipe.

Delite s prijatelji