Odličen odpor proti državnim prvakom

DP, dvorana Podmežakla

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK Triglav 3:1

1:0 Ulamec (4′, PP1)
1:1 Jazbec (Potočnik K., Markič, 16′)
2:1 Elo (Viikila, 23′)
3:1 Glavič (Rajsar S., 33′)

Pritisk domače ekipe in dober odpor Triglavanov.

Oslabljena ekipa Triglava se je v dvorani Podmežakla v prvih minutah srečanja dobro zoperstavila favorizirani ekipi Jesenic. Kljub temu pa so prvi zadetek prejeli že v 4. minuti, ko je z lepim strelom vratarja Trelca matiral Ulamec. Najlepšo priložnost za Orle je imel v 10. minuti Pavc, a mu je Avsenik strel ubranil. Pritisk jeseniške ekipe se je nadaljeval, Triglavani pa so si priložnosti skušali ustvariti predvsem iz protinapadov. Enega jim je uspelo izkoristiti v 16. minuti, ko je Martin Jazbec dosegel izenačujoči zadetek in postavil končni rezultat prve tretjine.

Železarji v drugi tretjini nadstreljali Orle.

Na začetku druge tretjine smo videli velik pritisk domače ekipe na vrata Trelca, ki je ubranil strele Ulamca, Ela in Rajsarja. Nemočen pa je bil v 23. minuti po lepi kombinaciji finske naveze Viikila – Elo. Prevlada domače ekipe se je nadaljevala, Orli pa so le stežka držali tempo, ki so ga narekovali aktualni državni prvaki. V 33. minuti je moral Trelc še tretjič po plošček v svojo mrežo. Premagal ga je Glavič. Po 40. minutah igre je bilo razmerje v strelih 30:10.

Brez zadetkov v zadnji tretjini.

Zadnjo tretjino so Orli pričeli bolje, v prvih minutah so uspeli kar nekajkrat ogroziti vratarja Avsenika. V 46. minuti so Triglavani prišli do prve priložnosti v igri z igralcem več, a se rezultat kljub številčni prednosti na ledu ni spremenil. Jeseničani se kljub vodstvu niso ustavili in so s streli z vseh položajev poskušali še četrtič premagati Trelca, a je bil kranjski vratar danes zopet odličen in je bil po mnenju mnogih tudi najboljši igralec tekme. Z borbeno in pogumno igro so Orli danes pokazali, da lahko tekmujejo proti vsaki ekipi.

Delite s prijatelji