Mlajši dečki so državni prvaki!

Igralci in igralke selekcije U13 so danes v dvorani Zalog z rezultatom 3:2 premagali Slavijo in osvojili naslov državnih prvakov! V finalu lige IHL pa se bodo že čez teden dni pomerili z avstrijsko ekipo KAC-a.

Varovanci Domna Jemca so skozi celotno sezono kazali odlične hokejske predstave. Redni del lige IHL so zaključili na 2. mestu z 11 zmagami in 5 porazi na 16 tekmah. V četrtfinalu so se potem pomerili s Celjani. Prvo tekmo so Orli dobili dokaj zanesljivo s 7:2, na drugi tekmi v Celju pa so domači nekoliko presenetili ekipo Triglava, ki je odšla domov s porazom. Na odločilni tretji tekmi so potem Triglavani pokazali, da so vendarle boljši in so Celjane poslali domov s porazom 6:0. V polfinalu so za tekmeca dobili hokejiste Slavije, ki so v četrtfinalu premagali jeseniško ekipo. Prva polfinalna tekma je bila odigrana v Kranju. Orli so po hudem boju tekmo dobili z 2:1, današnja tekma pa je bila za obe ekipi že lahko odločilna. Trener Domen Jemec je svoje varovance več kot očitno dobro pripravil na drugo polfinalno tekmo. Tudi to so predvsem po zaslugi dobre zadnje tretjine dobili naši Orli, ki so se po zadnjem sodniškem pisku lahko veselili naslova državnih prvakov.

Sezona pa za njih še ni končana. V finalu lige IHL jih čaka neugodna ekipa KAC-a, ki je po rednem delu zasedla prvo mesto na lestvici.

Delite s prijatelji