Mlajši dečki po polovici rednega dela IHL na 2. mestu

Selekcija igralcev in igralk v kategoriji U-13 je zaključila s prvim krogom tekem v IHL. V prvenstvu poleg sedmih slovenskih sodelujeta še ekipi VSV iz Beljaka in KAC iz Celovca. Na osmih odigranih tekmah so naši Orli zabeležili dva poraza in šest zmag.

Sezono so otvorili s tremi zaporednimi zmagami proti ekipam HKMK Bled, Sij Acroni Jesenice in HK Slavija Junior. V mesecu oktobru sta sledila dva zaporedna poraza. Prvi je prišel na vrsto v Ljubljani, kjer našim igralkam in igralcem igra nikakor ni stekla. Povsem drugačno igro pa so teden dni kasneje prikazali proti vrstnikom iz KAC-a, a se na koncu v rezultatskem smislu ni izteklo po naših željah. Serija dveh porazov ni pretirano vplivala na samozavest ekipe in tako so v mesecu novembru zabeležili še tri zmage proti ekipam VSV Beljak, HK RST Pellet Celje in HDK Maribor.

Trener ekipe, Domen Jemec:

“Zaenkrat lahko rečem, da se premikamo v pozitivno smer. Na tekmah prihaja v sami igri do določenih nihanj, kar pa je za mlajše selekcije nekaj povsem razumljivega. Bolj kot s končnim rezultatom na tekmah se osredotočamo na trenažni in učni proces. Poleg osnovnih tehničnih in taktičnih elementov, želimo igralcem privzgojiti dobre navade, brez katerih v modernem hokeju ne gre. Tu mislim predvsem na individualne odločitve, ki jih igralci sprejemajo na različnih koncih igrišča ob različnih fazah igre. Pomembno je, da se igralci začnejo zavedati, da njihove odločitve vplivajo na celotno ekipo in na potek tekme. V nadaljevanju sezone bomo vztrajali na začrtani poti. Trenerji bomo poskrbeli, da bodo igralci dobili vse potrebne informacije, od njih pa pričakujemo, da jih prenesejo na igrišče. Če bo pretok informacij uspešen, bo iz garderobe še slišati »Sara perche ti amo«”.

Delite s prijatelji