Miha Ahačič: “Upamo na čim večjo podporo s tribun!”

Hokejska sezona se počasi približuje koncu, za hokejskim klubom Triglav Kranj pa je zopet ena tekmovalno najuspešnejših sezon. Potem, ko je članski ekipi sploh prvič v zgodovini kluba uspel preboj v finale državnega prvenstva, se sedaj pričenjajo tekme, za katere igralci trenirajo skorajda vsak dan. V soboto 2.4. bomo v dvorani Zlato polje priča odličnemu hokejskemu večeru, saj se bosta pred polno dvorano glasnih navijačev pomerili ekipi Triglava in Olimpije.

O tem, katera ekipa je v vlogi favorita, ni dvoma. Kljub temu pa je trener Gorazd Drinovec optimističen. “Zavedamo se, da je Olimpija velik favorit v finalu, saj gre za popolnoma profesionalno moštvo, ki je uspešno nastopalo v ligi ICEHL. Mi se bomo taktično pripravili in igrali finale po najboljših močeh. Fantje so izredno motivirani, zato verjamemo v dober rezultat.” Igranje proti tako močni ekipi kot jo ima trenutno Olimpija, je bila za kranjske Orle vedno odlična motivacija. Tokrat bodo imeli na svoji strani tudi polno dvorano navijačev. Vstopnice so že razprodane, zanimanja za ogled tekme pa je več kot ima dvorana kapacitete.

Treningi ekipe so v zadnjih dneh povsem posvečeni pripravi na prvo tekmo finala državnega prvenstva. Eden izmed ključnih členov obrambe bo zagotovo tudi kapetan Miha Ahačič, ki pa se zaveda, da bo to ena izmed najtežjih tekem v sezoni. “V finalu pričakujemo težak dvoboj, saj se bomo srečali z najboljšo ekipo v državi, ki je svojo kakovost pokazala tudi v eni izmed najboljših lig v Evropi. Zavedamo se, da je Olimpija izrazit favorit, kljub temu pa želimo prikazati čim boljšo predstavo. Ne glede na to, da smo amaterska ekipa, pa hočemo biti konkurenčni in pokazati, da je veliko znanja in želje po dokazovanju tudi v naši ekipi. V finale gremo povsem neobremenjeni in že nestrpno čakamo, da se vse skupaj prične. Upamo pa tudi na čim večjo podporo s tribun, katera nam bo dala še večji zagon, da se prikažemo v najboljši luči.”

Vsem obiskovalcem tekme predlagamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno in si svoje vstopnice na blagajni zagotovijo vsaj 30 minut pred pričetkom tekme.

Delite s prijatelji