Kljub dobri igri brez točk

Liga IHL, dvorana Zlato polje

HK Triglav – KHL Sisak 1:3

0:1 Čanić (Dobrić, Ličina, 1′)
1:1 Terlikar (Jelar, Pavc, PP1, 35′)
1:2 Dejanovič (48′)
1:3 Dobrić (Puzić, EN, 60′)

Kljub številnim strelom na vrata Andersona na odmor z zaostankom.

Prva tretjina se za domačo ekipo ni pričela obetavno. Gostje so namreč vratarja Šenka premagali že v 33. sekundi tekme. Domači Orli so v nadaljevanju stopili na plin in kar nekajkrat ogrozili vratarja Andersona. Najbližje izenačujočemu zadetku je bil v 12. minuti Zupan, ko je sam zadrsal pred vratarja, njegov strel pa je bil nenatančen. Triglavani so v prvi tretjini prikazali dobro in napadalno igro, vendar plošček nikakor ni hotel v mrežo. Razmerje v strelih je bilo kar 28:4 v korist domače ekipe.

Plošček je vendarle končal za hrbtom Andersona.

Kranjski Orli so tudi v drugi tretjini vršili izjemen pritisk na vrata Siska, na žalost pa so bili njihovi streli premalo natančni. Prikazali so nekaj izjemnih akcij, manjkal pa je samo prvi zadetek. Z nekaj odličnimi obrambami se je izkazal tudi vratar Anderson. Drugo tretjino je zaznamovala tudi groba igra z obeh strani. Pri enem od naletov je na ledu za kratek čas obležal Markič, a je kasneje vendarle lahko nadaljeval z igro. Stari rek pravi kdor čaka, dočaka. In tako so tudi Orli dočakali tako željeni izenačujoči zadetek. V 35. minuti je igro z igralcem več izkoristil Terlikar. Izenačen rezultat po 40. minutah igre in prevlada na ledu sta bili dobri popotnici pred zadnjo tretjino.

Brez preobrata v zadnji tretjini.

Strelske vaje Orlov so se nadaljevale tudi v zadnji tretjini, gostje pa so v 48. minuti tekme izkoristili eno redkih priložnosti za zadetek. Z nekaj sreče je Šenka premagal Dejanovič. V 56. minuti se je Terlikar znašel v lepi priložnosti za zadetek, njegov strel pa je bil usmerjen preveč po sredini in ni predstavljal težav za vratarja Andersona. Čas se je iztekal, ekipa Triglava pa ni našla recepta kako premagati danes odličnega vratarja Siska. Trener Drinovec je v zadnji minuti tekme iz igre vzel še vratarja Šenka, a se tudi ta poteza ni obrestovala. Gostje so zadnji zadetek dosegli v prazno mrežo in prizadejali Orlom prvi poraz v drugem delu lige.

Delite s prijatelji

Povezano