Kapetan ostaja v dresu Orlov

Igralski mozaik HK Triglav Kranj se počasi začenja sestavljati. Pred nekaj tedni smo naznanili, da se našemu klubu pridružujeta branilec Gaber Podrekar in vratar Tomaž Trelc. Danes pa sporočamo, da bo v prihajajoči sezoni na kranjskem ledu še naprej drsal kapetan Miha Ahačič.

31 – letni branilec je v zadnjih letih postal že nekakšen simbol kluba, saj je celotno kariero zvest dresu kranjskih Orlov. Nekaj tekem je v preteklosti kot posojen igralec odigral tudi za ekipo Slavije in Jesenic. Tisti, ki redno spremljate članske tekme Triglava, veste, da Miha v statistiko poleg asistenc rad vpiše tudi zadetke. Enemu izmed njegovih najpomembnejših smo bili priča tudi na letošnji tretji finalni tekmi lige IHL, ko je z zadetkom v podaljšku svoji ekipi prinesel prvo člansko lovoriko v tej ligi.

Miha je tudi igralec, ki se lahko pohvali z impresivno statistiko. Za HK Triglav Kranj je odigral že več kot 500 tekem, od tega kar 111 v ligi IHL. Kljub temu, da igra v vlogi branilca pa pogled na njegovo statistiko razkriva tudi, da gre za odličnega strelca in podajalca. V IHL je vpisal že kar 151 točk (41 zadetkov, 110 asistenc).

Članska ekipa Triglava je že pričela s pripravami na novo hokejsko sezono. Treningi v Ledeni dvorani Kranj trenutno potekajo še brez ledu, v roku 14 dni pa lahko pričakujemo, da bodo v dvorani zadrsale že prve selekcije.

Delite s prijatelji