Gorazd Drinovec: “Naš hokejski klub je v tekmovalnem smislu dosegel največji uspeh v članskem hokeju…”

Iztekajoče se leto 2021 je v športu predvsem zaradi pandemije korona virusa pustilo posledice, katerim niso ubežali niti slovenski hokejski klubi. Med njimi je seveda tudi naš klub, zato smo se z Gorazdom Drinovcem pogovarjali o nekaterih ključnih dogodkih, ki so se zgodili v letu, ki se izteka.

Gorazd, kako bi ocenil leto 2021 v tekmovalnem smislu in v finančnem smislu?

“Naš hokejski klub je v tekmovalnem smislu dosegel največji uspeh v članskem hokeju, saj je poleg ponovne osvojitve 3. mesta v državnem prvenstvu, zmagal tudi v IHL tekmovanju, članice pa so naredile korak naprej in osvojile drugo mesto v državnem prvenstvu. O rezultatih ostalih selekcij ne moremo govoriti, ker so bila tekmovanja prekinjena zaradi COVID situacije. Po finančni plati je klub leto zaključil na pozitivni ničli, kar gre velika zasluga našim sponzorjem in donatorjem. Ob tej priliki bi se jim resnično rad zahvalil za njihovo podporo pri uresničevanju naših programov in ciljev. Pri tem moram omeniti tudi veliko pomoč župana Matjaža Rakovca, saj je tudi v dvorani narejenih nekaj premikov na boljše.”

Epidemija covida vas je tudi letos prisilila v kar nekaj sprememb in prilagajanja. Kako se klub na dnevni ravni sooča z različnimi covid ukrepi in odloki vlade?

“Vsakodnevno moramo slediti vladnim odlokom, da se lahko prilagajamo in upoštevamo vse potrebne zahteve vlade in ministrstev za izvajanje treningov in tekmovanj. Lahko poudarim, da smo imeli pred kratkim obisk inšpekcije, katera pa ni ugotovila nepravilnosti.”

V klubu deluješ že kar nekaj let. Kaj te motivira iz sezone v sezono?

“Že med igralsko kariero sem spoznaval, da me zanima trenersko delo in posledično sem se vpisal na Fakulteto za šport, kjer sem pridobil dodatna znanja za opravljanje tovrstnega dela. V hokejskem klubu Triglav vladajo odlični odnosi med trenerji, uspešnost pri delu z mladimi hokejisti, vedno znova so trenerji pripravljeni nadgrajevati svoje znanje, kar se odraža tudi pri trenažnemu procesu. Seveda ne smem pozabiti poudariti, da je uprava kluba vedno in znova pripravljena podpirati delovanje na vseh nivojih. Vsi ti dejavniki so odlična motivacija za opravljanje tega dela.”

Aprila letos je članska ekipa osvojila naslov prvakov lige IHL, pred letošnjo sezono pa je doživela kar nekaj sprememb. Kako težko je vsako sezono nadomestiti vse fante, ki prenehajo z igranjem hokeja?

“Iz našega kluba je kar nekaj igralcev napredovalo na profesionalno raven in mi smo na to izredno ponosni. V kolikor bi bila finančna situacija boljša, bi tudi v članskem hokeju želeli narediti korak naprej, do vsaj polprofesionalnega nivoja. Vsako leto priključimo naše mlade hokejiste k članski ekipi, zato je včasih izredno težko držati rezultatsko konstanto, ampak s tem ti mladi hokejisti pridobivajo prepotrebne izkušnje v njihovem razvoju.”

Kako si zadovoljen z igrami/rezultati ostalih selekcij, ki tekmujejo v ligi IHL?

“V jesenskem delu tekmovanja smo zelo zadovoljni s trenutnimi rezultati vseh selekcij. Zelo sem vesel tudi dejstva, da smo letos vpisali že 25 novih, mladih bodočih hokejistov.”

Klubu se je letos pridružil tudi Dejan Varl, ki opravlja nalogo trenerja mladincev. Kaj trener takšnega kova prinaša klubu kot je Triglav Kranj?

“Glede na dejstvo, da imamo v klubu že 211 hokejistov in hokejistk, smo se že dve leti spogledovali z idejo o dodatnem trenerju, saj sva z Mitjo močno vpeta tudi v upravljanje kluba in dvorane. S prihodom Dejana Varla je klub pridobil izrednega trenerja, ki bo svoje izkušnje in znanje lahko prenašal na naše hokejiste. Dejan se je vključil v naše delo v mesecu avgustu in lahko povem, da je izreden strokovnjak ter odlična osebnost.”

Ne smemo pa pozabiti tudi na vse ostale trenerje v klubu, ki zagotovo spadajo med boljše v Sloveniji. Kaj je po tvojem mnenju najpomembnejše pri trenerskem delu, predvsem pri mlajših selekcijah?

“Mitja Kern, Jure Kozjek, Domen Jemec, Anže Pintar so vsi bivši igralci našega kluba in opravljajo izredno delo pri vzgoji in trenažnemu procesu, Edo Hafner je veliko hokejsko ime in s priključitvijo v naš klub je prinesel novo, veliko dimenzijo pri razvoju hokejistov. Žan Zupan in Žan Markič sta še vedno aktivna igralca in obenem mlada trenerja, ki se še razvijata, Kavčič z vratarji dela vrhunsko, saj je veliko znanja pridobil že v svoji vratarski karieri, sedaj pa ga je o trenažnem procesu vratarjev ogromno naučil še Klemen Mohorič.”

Kaj bi ob koncu leta rad še zaželel vsem navijačem?

“Vsem navijačem, staršem in vsem ostalim želim veliko sreče, veselja in predvsem zdravja v letu 2022.”

Delite s prijatelji