Člani: Zmaga v 1/4 finalu pokala Slovenije

Znana sta prva polfinalista Pokala Slovenije. To sta ekipi HKMK Bled in HK Triglav Kranj. Prva je v četrtfinalu zanesljivo, s 5:0, izločila HK True Celje, druga pa tesneje, s 3:2, HK Slavija Junior. Izkušeni orel Anže Terlikar je po zmagi zbodel gostitelje in jih pozval, naj kaj ukrenejo, da bo ledena ploskev bolje pripravljena.

Kranjčani so vodili že po 40 sekundah tekme, natančen je bil Nejc Hočevar. V deseti minuti je na 2:0 zvišal Krištof Potočnik. Založane je ob koncu druge tretjine v igro vrnil Matjaž Šubic, Enes Gorše pa je v 57. minuti z izenačenjem napovedal dramatično končnico. A že minuto in pol pozneje je Triglav znova povedel, pod zmagoviti zadetek se je po podajah Sebastjana Grošlja in Mihe Ahačiča podpisal Matevž Ban.

“Tekmo bi morali zaključiti že v drugi tretjini. Imeli smo veliko priložnosti, sol, a jih nismo izkoristili, Slavija se je vrnila, bilo je zanimivo, a na koncu je ključna zmaga. Bi pa rekel, da v 30 letih ali kolikor že igram, v Tivoliju ni bilo tako slabega ledu, po petih minutah se ne da več igrati, hitro si utrujen … Janković in društvo bodo morali narediti nekaj v tej smeri,” je izkušeni Anže Terlikar v izjavi za Hokej TV po zmagi dal vedeti, da ledena ploskev ni v dobrem stanju. Pred dvobojem z Bledom pa je dodal: “Bled ima dobre mlade igralce, treba bo pristopiti stoodstotno, v petek bo težka tekma, a imamo dobre možnosti za finale.”

Vir: siol.net

Delite s prijatelji