Čarobna sedmica za nove točke

Liga IHL, člani

HKMK Bled – HK Triglav 2:7

1:0 Mašič (Babenko, 5′)
1:1 Potočnik K. (Potočnik M., Ban U., 7′)
1:2 Ahačič (Grošelj, 9′)
1:3 Pavc (Grošelj, Terlikar, 14′, PP1)

2:3 Zupan (Babenko, 32′)
2:4 Grošelj (35′)
2:5 Terlikar (Grošelj, 55′)
2:6 Morel (Jelar, Ahačič, 56′)

2:7 Zupan (Grošelj, Terlikar, 59′, PP1)

Prevlada Triglavanov v prvi tretjini.

Triglavani so danes odpotovali na Bled, kjer so odigrali pred kratkim odpovedano tekmo proti tamkajšnji ekipi HKMK Bled. Srečanje je z zadetkom že v 5. minuti odprl Mašič, ki je z bližine premagal nemočnega Šenka. Orli so dokaj hitro odgovorili z zadetkom Potočnika v 7. minuti. Triglavani so tempo igre vedno bolj stopnjevali, vratarja Justina pa so premagali še dvakrat. Najprej je v 9. minuti zadel Ahačič, v 14. minuti pa je igro z igralcem več izkoristil Pavc. Do konca tretjine so gostje vodstvo poskušali še povečati, a je vratar Justin zaustavil vse strele.

V drugi tretjini so gostje prednost še povečali.

V drugi tretjini smo gledali podobno sliko kot v prvi. Vidna prevlada gostov na začetku, ki pa ni prinesla novih zadetkov. Domačim je nekaj upanja na preobrat v 32. minuti z zadetkom prinesel Jakob Zupan, po napaki blejske obrambe pa je za prednost dveh zadetkov poskrbel Grošelj. Vratar Justin je kljub 4 prejetim zadetkom branil na visokem nivoju. Razmerje v strelih po dveh tretjinah je bilo 16:38 v korist Triglava.

Zadnja tretjina za potrditev visoke zmage.

V zadnjih 20 minut tekme so domači šli na vse ali nič. Kljub vidno boljši in domiselni igri, so bili njihovi streli lahek plen za vratarja Šenka. Izkušenejša ekipa gostov je kaj kmalu zopet izkoristila nezbranost v obrambi Bleda. V 55. minuti se je sam pred vratarjem znašel Anže Terlikar, kateri pa je potreboval malo športne sreče, da je plošček končal v golu. Domača ekipa iz Bleda je bila dokončno premagana v zadnjih minutah tekme, ko so Orli dosegli še dva hitra zadetka, pod katera sta se vpisala Morel in Zupan.

Delite s prijatelji