Rezultat v seriji izenačen

Dvorana Podmežakla, polfinale lige IHL

HD Hidria Jesenice – HK Triglav 1:4

0:1 Potočnik K. (Ahačič, 33′)
0:2 Terlikar (Zupan, Grošelj, 36′)
1:2 Sharpanskikh (Egorov, Rep, 39′)
1:3 Terlikar (Ahačič, Pavc, PP1, 42′)
1:4 Markič (Potočnik K., 45′)

Po nekoliko nesrečnem porazu na prvi tekmi, so Orli v dvorani Podmežakla želeli tekmecem pokazati, da so vendarle kvalitetnejša ekipa. Malo številni gledalci v dvorani v prvi tretjini zadetkov niso videli. Obe ekipi sta v obrambi igrali odlično, svoje pa sta opravila tudi oba vratarja. Po številnih napadih in strelih, je Potočnik v 33. minuti vendarle premagal nemočnega vratarja Panjtarja. Igra Orlov je takrat stekla in bili so vedno bolj nevarni domači ekipi. Odlično uigrano akcijo sta v 36. minuti izpeljala Zupan in Terlikar, slednji pa je s svojim 8 zadetkom v končnici premagal jeseniškega čuvaja mreže.

Domači so se z zadetkom ruskega ostrostrelca Sharpanskikha vrnili v igro, a jim odlično postavljeni Orli z razpoloženim Trelcem na čelu niso dovolili presenečenja. Ko je v 42. minuti Terlikar izkoristil še igro z igralcem več, je bilo jasno da so Triglavani na dobri poti, da serijo izenačijo. Rezultat bi bil lahko še višji, a je vratnica kar trikrat rešila domačo ekipo. Zadetek Markiča v 45. minuti tekme je bila samo pika na i dobri igri gostov, domači trener pa je ob koncu tekme poskusil tudi z igro brez vratarja, vendar rezultata ni uspel spremeniti.

Tretja polfinalna tekma bo odigrana v torek v dvorani Zlato polje, zmagovalec te tekme pa si bo priboril odločilno prednost pred naslednjo, morda že odločilno tekmo za vstop v finale.

Delite s prijatelji

Povezano