Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

TRIGLAVANI V DRŽAVNIH SELEKCIJAH

31.10.2016

Reprezentančni premor v času »krompirjevih počitnic«, bodo vse državne selekcije izkoristile za uigravanja in primerjavo pripravljenosti z drugimi reprezentancami, na raznih turnirjih štirih držav.

Prav v vseh bodo sodelovali tudi igralci, ki so člani HK Triglav ali pa so svojo hokejsko pot začeli v Kranju.

Reprezentančna selekcija mladih hokejistov do 16 let, bo imela svoj turnir prav na kranjskem ledu, med 3. In 5. novembrom se bodo pomerili z reprezentancami Avstrije, Madžarske in Italije na turnirju štirih narodov. Med izbrance selektorja Jake Adlešiča in Aleša Sodje sta bila povabljena tudi dva člana našega kluba, Đorđe Kremenovič in Gal Žagar, seveda pa ne moremo mimo Lenarta Markuna, ki svojo pot uspešno, že drugo sezono zapored nadaljuje v Švici pri SC Rapperswil-Jona Lakers.

V Kranju se bo zbrala tudi reprezentanca do 18 let, ki bo med 3. In 5. novembrom, svoj turnir z identičnimi reprezentancami kot njihovi mlajši kolegi, odigrala v avstrijskem St. Pöltnu. Reprezentanco  vodita Mitja Kern in Andrej Brodnik, v njej pa bo prisotnih kar pet igralcev Triglava in sicer vratar Uroš Plavc, branilec Peter Pavc, ter napadalci Jaša Jenko, Maj Tavčar in Anže Prostor.

Mlada reprezentanca do 20 let, bo po zboru na Bledu odpotovala v italijanski Asiago, kjer se bo pomerila z reprezentancami Italije, Francije in Madžarske. Za njih bo to letošnji že tretji zbor, saj jih med 11. In 17. decembrom, čaka nastop na Svetovnem prvenstvu Divizije I skupine B v Budimpešti, kjer bodo njihovi nasprotniki poleg domačinov Madžarov še Ukrajinci, Italijani, Britanci in Poljaki. Selektor Gorazd Rekelj s pomočnikom Dejanom Varlom je na ta zbor povabil tudi pet naših igralcev in sicer vratarja Kristjana Šenka, branilca Jakoba Jugovica ter napadalce Žana Markiča, Krištofa Potočnika in Matevža Bana.

Risinje za razliko od moških selekcij odhajajo na nekoliko daljšo pot, njihove tekme pa ne bodo samo pripravljalne, temveč tudi tekmovalnega značaja, saj se bodo med 4. in 6. novembrom v španskem San Sebastianu, v olimpijskih predkvalifikacijah pomerile z reprezentancami Italije, Nizozemske in Španije. V naslednji krog se uvrstijo zgolj zmagovalke turnirja, v precej pomlajeni selekciji pa bo nastopilo tudi pet Triglavank in sicer Katja Mrak, Pija Strniša, Jerca Kenig, Urša Pazlar in Tamara Svetina. Trener ekipe je Aci Ferjanič, njegov pomočnik pa Boštjan Kos

Odlično priložnost za ogled vrhunskih tekem članskega hokeja, pa bodo imeli ljubitelji te najhitrejše moštvene igre na svetu, med 3. in 5. novembrom v ledeni dvorani na Bledu, kjer bodo Risi prekrižali palice z reprezentancami elitne divizije, v goste namreč prihajajo Belorusi, Francozi in Latvijci. Seznam reprezentantov do tega trenutka še ni znan, ne dvomimo pa, da tudi tu ne bi sodelovali igralci, ki so svoje prve korake naredili na ledu v Kranju.