ŠE 14 DNI DO ZAČETKA KLUBSKIH PRIPRAV

18.07.2018

Še točno 14 dni, nas loči do začetka skupnih priprav. Marsikdo je mesec julij razen za počitek, izkoristil tudi za sodelovanje na kakem od komercialnih kampov, nekateri pa se pripravljajo tudi individualno na atletskem stadionu, v fitnesu, na kolesu, z igranjem tenisa in inline hokeja... Možnosti je neskončno, kdo je bil dovolj aktiven, pa se bo pokazalo že kmalu v začetku avgusta, ko se večina selekcij zbere v dvorani Zlato polje. 

Po desetih dneh suhih treningov, se bodo mlajše selekcije odpravile na tradicionalne ledeno-suhe priprave v mesto Vrchlabi na Češko, kjer bodo dvakrat dnevno trenirali na ledu. Po prihodu domov, naj bi bila ledena ploskev pripravljena tudi že v domači dvorani na Zlatem polju, ki bo v prvem tednu septembra, gostila tudi tekmovanje za Pokal Slovenije.

Še pred pričetkom suhih priprav, pa se bodo na Jesenicah zbrali mladi reprezentantje do 20 let, kjer bodo opravili prvi sklop priprav pred decemberskim SP Divizije 1B, ki bo potekal med 8. in 14. 12. 2018 v poljskem mestu Tychy. V času zbora, bodo v dvorani Podmežakla odigrali tudi dve prijateljski tekmi in sicer v četrtek, 26.7. z Italijo in soboto, 28.7. proti Poljski, obe tekmi bosta s pričetkom ob 18.00 uri. Novi selektor Aleš Burnik je s pomočnikom Lovrom Bajcem, izmed Kranjčanov vpoklical vratarja Uroša Plavca, branilca Jakoba Jugovica (lani član Kölner EC U19/DNL) in Petra Pavca ter napadalce Jašo Jenka (odhaja v ZDA, Dallas Snipers/WSHL), Maja Tavčarja in Naceta Vilfana

Za vse ljubitelje hokeja, se tako iztekajo brezskrbnejši dnevi, tisti najbolj zagreti, pa že z nestrpnostjo pričakujejo pričetek nove sezone.