Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

Pregled tedna

Vikend kot se šika!

12.03.2012

Hokejisti Trigalava so ta konec pripravili neverjetno serijo. Člani so si z zmago v Zalogu priigrali 1. mesto po skupinskem delu tekmovanja za DP, članice so 2 kroga pred koncem osvojile naslov državnih prvakinj, mladinci so v prvi tekmi polfinala slavili na Jesenicah, kadeti so si priigrali polfinale DP, mlajši dečki so v tem že osvojili bron. Kaj hočemo več!? No, naslov državnega prvaka med člani bi bil čisto OK…

ČLANI
Člani so si s petkovo zmago v Zalogu priigrali 1. mesto skupinskega dela DP in se bodo v polfinalu končnice pomerili z ebelligašem z Jesenic. Prva tekma bo v petek, 23. v Kranju, druga naslednji dan, 24., na Jesenicah, o napredovanju bo odločal boljši medsebojni izid. Gremo do finala!
VEČ...
 
ČLANICE
Članice so si ta vikend prvič priigrale naslov državnih prvakinj, pa čeprav imajo do konca tekmovanja še dve tekmi. Po četrtem mestu v ligi Debl, pa danes v Debl finalu pokala niso uspele ubraniti lanske pokalne lovorike.  Kljub vsemu čestitke za odlično sezono!
VEČ...
 
MLADINCI
Mladinci se v polfinalu z Jesenicami borijo za vstopnico za finale, kjer bo njihov nasprotnik najverjetneje ljubljanska Olimpija. Mladi orli so danes v prvem polfinalnem obračunu po podaljšku slavili na Jesenicah, že v torek ob 18h pa bo v Kranju sledila druga tekma. Zmaga Triglavanov ni nikakršno presenečenje, saj so letos v rednem delu Jeseničane na štirih medsebojnih obračunih premagali že trikrat. Tudi tu velja: gremo do finala!

HD Jesenice mladi – HK Triglav 1:2 (0:0,0:1,1:0,0:1) – 0:1 v zmagah; strelec: Čimžar 2

Uvodno tretjino sta moštvi odigrali nekoliko previdneje z nekaj več pobude na domači strani. V drugo so orli krenili silovito in oblegali domača vrata ter v 29. minuti preko Čimžarja tudi povedli. Podobno igro so orli prikazali tudi v zadnji tretjini, a je bil domači vratar vselej na mestu. Tri minute pred koncem so Jeseničani izid poravnali in zmagovalca je moral odločiti podaljšek. V njem so Triglavani izkoristili številčno prednost in z drugim zadetkom Čimžarja odločili uvodni polfinalni obračun.
 
KADETI
Selekcija kadetov je hitropotezno zaključila četrfinalni obračun s Celjem. Na drugi tekmi, v Celju, se je s kar petimi zadetki izkazal Sebastjan Grošelj. Z dvema zmagama iz prav toliko tekem so se orli uvrstili v polfinale, kjer bodo njihov nasprotnik Jeseničani, najboljše moštvo rednega dela. Prva tekma bo v torek na Jesenicah, druga v soboto v Kranju.

HK Celje – HK Triglav  3:5 (3:2,0:2,0:1) – 0:2 v zmagah; strelec: Grošelj 5
 
DEČKI
Dečke do konca tekmovanja v skupini A, ki se bori za medalje, čakati še dve tekmi. Za želenim 3. mestom zaostajajo tri točke oz. eno zmago, o medalji pa zna odločati prav srečanje s trenutno tretjeuvrščenim MK Bledom.

MLAJŠI DEČKI
Mlajši dečki so že zaključili s tekmovanjem v DP, katerega so končali na 3. mestu in tako osvojili bronaste kolajne. Čestitke!  
VEČ…

MALČKI IN HOKEJSKA ŠOLA
Selekciji U10 in U8 sta včeraj v Zalogu odigrali zadnji Slohokej turnir te sezone, s katerim se od igranja na širino igrišča “uradno” poslavlja letnik 2002. Tokrat se je nastopajočima selekcijama pridružila še najmlajša, U6 in odigrala dve srečanji. Vsi orliči, v modrih in belih dresih so prikazali všečne predstave z dobršno mero borbenosti, željo po igranju in zmagi ter obvladovanju ploščka. Na nekaterih tekmah se je izšlo tudi rezultatsko, nekje pač ne, a fantiči so bili po vsaki tekmi veseli nastopanja. Obe moštvi U10 sta skupaj zabeležili 2 zmagi, 3 neodločene izide in 3poraze ob gol razliki 9:10, selekciji U8 sta skupaj zbrali 2 zmagi, 1 neodločen izid in 3poraze z gol razliko 6:9, najmlajša U6 pa ima na “računu” eno zmago in en poraz z gol razliko 1:2.