Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

ORLI SREDI PRIPRAV NA NOVO SEZONO

01.06.2012

Za hokejskim klubom Triglav je najuspešnejša sezona v zgodovini kluba, klub pa je na majskem občnem zboru dobil tudi novo vodstvo.  V okviru kakšnih tekmovanj bodo orlinastopali v novi sezoni, še ni znano, smo pa v Kranju zelo zainteresirani za nastop v Nationalligi, drugem članskem odprtem prvenstvu Avstrije.

Občni zbor
Sredi meseca maja je bil izveden občni zbor kluba, na katerem je dosedanji v.d. predsednik Jure Ahačič dobil zaupnico za polni mandat. Skupaj z novim upravnim odborom in drugimi organi kluba, si bo prizadeval za finančno stabilnost kluba (mimogrede, ta je lani posloval pozitivno) in nadgradnjo doslej tekmovalno najuspešnejše klubske sezone, v kateri so medalje in pokale osvojile štiri selekcije: člani (bronasti v mednarodni ligi Slohokej), članice (državne prvakinje, srebrne v pokalu Debl lige), mladinci (srebrni v DP) in mlajši dečki (bronasti v DP). Na občnem zboru so se, pred zares številnimi člani, starši in prijatelji kluba ter v prijetnem ambientu, predstavile vse selekcije s skoraj 200 hokejisti, ki so prejeli zaslužene medalje in priznanja.

Predpriprave na novo sezono
Takoj po prvomajskih praznikih so hokejisti pričeli s predpripravami na novo sezono. O pomenu, ciljih in obliki teh je pisal glavni trenerGorazd Drinovec, tu lahko dodamo le, da obisk, pristop in intenziteta suhih treningov v prvi polovici cikla kažejo, da imajo hokejisti visoke cilje tudi v novi sezoni. Nekateri so ob tem pomladni čas izkoristili tudi za uspešne nastope v inline tekmovanjih in tako tekmovalno sezono še nekoliko podaljšali. Predpriprave se zaključijo konec junija, julijski čas počitnic pa kaže dodobra izkoristiti za zaslužen počitek in si s tem nabrati novih moči.

Sezona 2012/13
Priprave na novo sezono se nadaljujejo v začetku avgusta, hokejiste pa naj bi led, če bodo za to izpolnjeni naravni in drugi pogoji, pričakal že ob vrnitvi s priprav na Češkem. Tekmovanja se bodo predvidoma pričela koncem septembra, v kakšnih oblikah bodo ta potekala, pa trenutno še ni znano. Kar se članske ekipe tiče (ta se letos “okrepi” z letnikom 1992), je bil HK Triglav na dosedanjih sestankih Zveze najbolj zainteresiran slovenski klub za sodelovanju v odprtem avstrijskem tekmovanju »Nationalliga«, v kolikor bo – ob ustrezni zasnovi tekmovanja, do dogovora med slovensko in avstrijsko zvezo seveda prišlo. Organizacijo podobnih in igralcem zanimivih in kvalitetnih tekmovanj bo HK Triglav zagovarjal tudi v drugih selekcijah. Kranjski klub to, tako kadrovsko in organizacijsko kot finančno, svojim hokejistom lahko zagotovi.