U17: Druga zmaga v sezoni

07.10.2019

Igralci selekcije U-17 so pred sezono doživeli kar nekaj sprememb. Mesto glavnega trenerja je prevzel Gorazd Drinovec, najboljši strelec lanske sezone Nejc Burgar pa bo kariero nadaljeval na Švedskem.

Na začetku sezone pa je odsoten tudi branilec Mavricij Majce Baškarad, ki je bil v lanski sezoni eden od nosilcev igre v obrambi. Selekcija U-17, ki jo v letošnji sezoni vodi trener Gorazd Drinovec tako nastopa le z enim igralcem nosilnega 2003 letnika, Martinom Jazbecom. Manjko starejših igralcev pa so odlično nadomestili igralci 2005 letnika, ki si tako ob igri z močnejšimi nasprotniki nabirajo prepotrebne izkušnje. Poleg vseh sprememb v ekipi, Triglavanom na roko ni šel niti razpored, saj so prve tri tekme odigrali proti prvim trem favoritom za naslov prvaka IHL lige, in sicer proti ekipi Jesenic, celovškega KAC-a in HKMK Bleda. 

Kljub točkovni ničli na vseh treh tekmah so Orli na vseh tekmah pustili soliden vtis. Triglavanom se ni izšlo niti na  četrti tekmi, ko je bila v dvorani Zlato polje boljša ekipa Maribora s 3-1.

Prvo zmago so dosegli proti ekipi Celja, ko so bili v torek v dvorani Zlato polje boljši s kar 7-1. Zelo dobro igro so pokazali tudi na nasledni tekmi proti ekipi Team Zagreb, čeprav niso bili tako učinkoviti kot na tekmi proti Celju.

Tekma proti Zagrebu je bila že od začetka izjemno zanimiva, saj so tudi gostje imeli svoje priložnosti, a je svoje delo izvrstno opravil vratar Urban Hafner. Triglavane je v vodstvo v 7. minuti popeljal kapetan Ožbe Šlibar, ki je lepo zadel po podaji Gabra Brajlih Novosela. V prvi tretjini so domači večinoma prevladali na ledeni ploskvi, a si izdatnejšega vodstva niso uspeli priigrat.

Zelo dobro igro so domači prikazali tudi v drugi tretjini, večino časa prebili v obrambni tretjini Zagreba, kljub temu pa niso uspeli zadeti za vodstvo z 2-0. Kar ni uspelo domačim, je v enem od redkih napadov uspelo gostom, ki so v 37. minuti izenačili na 1-1. Obetala se je izjemno zanimiva zadnja tretjina. V 42. minuti so gostje storili prekršek, igro z igralcem več pa je že po 12 sekundah izkoristil Maj Bertoncelj, ki je zadel po podaji Jakoba Laha in Gabra Brajlih Novosela. Do konca tekme smo gledali izjemno napeto hokejsko predstavo, kjer tudi gostje niso bili brez priložnosti za izenačenje, a je obramba Triglava pod vodstvom vratarja Urbana Hafnerja ostala zbrana in tri točke so ostale doma.

V naslednjem krogu, ki bo na sporedu v soboto, 12.10, selekcija U-17 nastopa v Zalogu, kjer se bo pomerila proti domači Slaviji. Igralci Slavije so v letošnji sezoni IHL lige še neporaženi, tekma v Zalogu pa se bo pričela ob 19.30.

Avtor:MŠ