U15: Poraz v dvorani Podmežakla

07.10.2019

Igralci selekcije U-15 so sezono 2018/2019 v IHL ligi pričeli s polovičnim uspehom. Najprej so bili na prvih dveh tekmah prepričljivo boljši od ekip HDD Bled in HK Celje, v zadnjih dveh krogih pa so morali priznati premoč vrstnikom iz HK Olimpije ter nazadnje včeraj v dvorani Podmežakla proti domači ekipi Jesenic.

Tekme v dvorani Podmežakla sicer niso začeli slabo, v prvem delu prve tretjine bili enakovreden nasprotnik Jeseničanom, nato pa je po nenevarnem strelu skoraj s polovice igrišča pločšek nesrečno odskočil pred vratarjem Galom Ocepkem ter končal v mreži in domači so vodili z 1-0. Gol je dal krila domačim, ki so do konca prve tretjine še enkrat zadeli in na odmor odšli s prednostjo 2-0. Varovanci trenerja Jureta Kozjeka, ki letos vodi ekipo U-15 se sicer niso predali,  a so bili pri zaključnih strelih, sploh ob igri z igralcem več, tokrat premalo zbrani. Ko niso izkoristili dveh res lepih priložnosti za zmanjšanje izida so domači to znali kaznovali in iz protinapada zadeli za 3-0. Treba je omeniti, da je v tem delu tekme vratar domačih Gal Ocepek  ubranil tudi kazenski strel, ki so ga imeli na voljo domači. Do konca druge tretjine so mladi Jeseničani zadeli še enkrat in tekma je bila odločena. Zadnja tretjina se je končala z izzidom 2-2, za mlade Triglavane sta ob koncu tekme zadela Maj Bertoncelj in Jan Bitežnik, ki sta uspela ublažiti poraz.

Selekcija U-15 prihodnji teden, v nedeljo, 20.10 v dvorani Zlato Polje gosti ekipo Team Zagreb,  ki je na prvih štirih tekmah enako kot Triglav zabeležila dve zmagi in dva poraza. Tekma v dvorani Zlato Polje se prične ob 15.30. Vabljeni.

Avtor:MŠ