U15: Blejci so bili tokrat premočan nasprotnik

30.10.2019

Igralci selekcije U-15 so v tekmi 7. kroga tokrat gostili vrstnike z Bleda in izgubili z 10-4. Igralci Bleda so tokrat vse delo opravili že v prvi tretjini, ki so jo dobili kar s 6-1. Mladi Orlom v prvi tretjini tokrat ni šlo nič od rok. Potem, ko so po vodstvu Blejcev že v prvi minuti, prek Maja Bertonclja še uspeli izenačiti, smo do konca prve tretjine na ledu gledali le ekipo gostov, ki so na ledu prevladovali,svojo premoč pa kronali ob koncu prve tretjine, ko so v minuti dosegli kar tri gole in tekma je bila odločena.

Mlade Orle je treba pohvaliti, da do konca tekme niso vrgli puške v koruzo ampak so borbeno igrali do konca in v zadnjih dveh tretjinah uspeli nekako vzpostaviti ravnotežje. V drugi tretjni so gostje sicer še dosegli dva gola, zato pa so domači v zadnji tretjini le uspeli nekoliko ublažiti poraz in vtis. Na 8-2 je znižal Gaber Zupan Škrlj, pet minut kasneje pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel Maj Bertoncelj. Do konca tekme je zadel še Tim Veternik, dva gola pa so dosegli tudi gostje za končnih 4-10.

Igralci selekcije U-15 bi morali v naslednjem krogu IHL lige igrati tekmo z Mariborom v dvorani Zlato Polje, a je tekma prestavljena na kasnejši termin.

Avtor: Miha Škrlj