U13: Proti ekipi Team Zagreb dosegli novo zmago

27.11.2019

Selekcija U-13 nadaljuje z uspešnimi igrami v IHL prvenstvu. Tokrat so v 11. krogu prvenstva premagali ekipo Team Zagreb z rezultatom 5-1 ter tako dosegli šesto zmago v dosedanjem poteku prvenstva. Zagrebčani, ki na lestvici s tekmo več zasedajo 3. mesto so se izkazali za trdega nasprotnika, kljub temu pa je zmaga po štiriinpetdesetih minutah ostala v Orlovem gnezdu.

Prvo tretjino so bolje začeli domači. Terensko premoč so kronali v 11. minuti, ko je po podaji Gabra Zupan Škrlja zadel Matic Črešnik. Varovanci trenerja Domna Jemca so z boljšo igro nadaljevali tudi v drugi tretjini, ko je za 2-0 po podaji Jake Rakoviča in Jošta Kuralta zadel Anže Gradišar. V nadaljevanju so mladi Triglavani sicer imeli nekaj težav z realizacijo, a so brez večjih težav kontrolirali potek srečanja. Zagrebčani so v 31. minuti sicer uspeli znižati rezultat na 2-1, za kaj več pa so bili tokrat igralci Triglava premočni.

Na 3-1 je na začetku tretje tretjine s svojim drugim golom povišal Matic Črešnik po podaji Matevža Jošta, do konca tekme pa sta zmago vsak s po enim zadetkom in podajo potrdila še Krištof Markun in Mark Ložar. Pri zadetku slednjega je podajo prispeval še Martin Sodnik.

V naslednjem krogu mladi Triglavani v soboto, 30.11.2019, gostujejo v Beljaku, pri ekipi VSV, ki na lestvici IHL lige sicer zaseda 9. mesto z dvema zmagama in sedmimi porazi. Tekma v beljaški mestni dvorani se bo pričela ob 17.00 uri.

Avtor: Miha Škrlj