U13: Epski preobrat ljubljanske Olimpije

30.10.2019

Mladi orli so v 7. krogu IHL lige gostovali v Tivoliju pri vrstnikih iz ljubljanske Olimpije in izgubili s 7-6, potem ko se še petnajst minut pred koncem vodili s 6-2. A pojdimo lepo po vrsti...

Igralci Triglava so v prvih dveh tretjinah igrali res odlično in vse je kazalo, da se bodo po porazu na Jesenicah v prejšnjem krogu z odliko vrnili v zmagovite tirnice. Gostje so povedli kmalu po začetku tekme, ko je po prodoru in podaji Gabra Zupan Škrlja zadel Matic Črešnik. Domači so uspeli izenačiti po nenevarnem strelu, ki se je v mrežo nesrečno odbil od čelade vratarja Jureta Klemenca, ki je tokrat stal v vratih mladih Orlov. Na 2-1 je znova povišal Matic Črešnik, le podajalec je bil tokrat drug, in sicer Svit Habjanič. Mladi Triglavani so na igrišču sicer prevladovali, a je igralcem Olimpije še enkrat uspelo izenačiti in ekipi sta na odmor odšli z izenačenim izidom.

Druga tretjina je bila povsem v  znamenju mladih Orlov, ki so igrali izvrstno, posledice pa so bile vidne tudi na semaforju. Anže Gradišar je zadel za 3-2, nato pa je znova udarila naveza Matic Črešnik - Gaber Zupan Škrlj. Po podaji Matica Črešnika je tokrat zadel Gaber Zupan Škrlj za 4-2. Do konca druge tretjine je še enkrat zadel Matic Črešnik in gostje so na odmor odšli s tremi goli prednosti.

Ko je na začetku zadnje tretjine Gaber Zupan Škrlj po lepem prodoru izza gola zadel za 6-2 je vse kazalo, da je tekma odločena in da bodo tri točke romale v Ledeno Dvorano na Zlatem Polju. A so imeli igralci Olimpije tokrat drugačne načrte. Slabih petnajst minut pred koncem so namreč v dobri minuti dosegli kar tri zadetke, znižali na 6-5 ter mladim Orlom dodobra spodrezali krila. Do konca tekme smo nato gledali borbeno predstavo v kateri pa so bili srečnejši domači, ki so dosegli še dva gola in slavili s 7-6. Epski preobrat Olimpije.

Mladi Orli v naslednjem krogu IHL lige, v soboto, 2.11.2019. doma gostijo ekipo Celja, ki na lestvici IHL lige zaseda osmo mesto z dvema zmagama in štirimi porazi. Tekma v dvorani Zlato Polje se prične ob 14.45. Vabljeni!! 

Avtor: Miha Škrlj