U13: Dve zmagi v preteklem tednu

11.11.2019

Igralci selekcije U-13 so v preteklem tednu odigrali dve tekmi in dosegli dve zmagi v prvenstvu IHL. Prejšnjo soboto so  v Dvorani Zlato Polje gostili vrstnike iz Celje ter na koncu zmagali z 11-0

Razlika v kvaliteti se je pokazala že v prvi tretjini, ko so mladi Triglavani že do sedme minute povedli s 4-0. Uspešni so bili Krištof Markun, Matic Črešnik, Matevž Jošt in Svit Habjanič. 

Mladi Orli so podobno igro prikazali tudi v nadaljevanju. Do konca tekme so pridno polnili mrežo. Uspešni so bili Tevž Einhauer, trikrat Matic Črešnik, Matevž Jošt, Svit Habjanič in Jaka Strehovec. Treba je pohvaliti tudi oba vratarja, Erika Cuznarja in Jureta Klemenca, ki sta uspešno ukrotila vse strele gostov.

V torek pa je mlade Orle pričakoval nekoliko težji nasprotnik. Tekmo so znova odigrali v Orlovem gnezdu, tokrat proti ekipi zaloške Slavije. Tudi na tej tekmi so bili Triglavani na začetku tekme boljši in nevarnejši nasprotnik. Terensko premoč so kronali z dvema zadetkoma. Uspešna sta bila Matic Črešnik in Miha Perčič po podaji Jake Rakoviča. Do konca tretjine so igralci Slavije le nekoliko uspeli vzpostaviti ravnotežje in prva tretjina se je končala z rezulatom 2-0 za Triglav.

Drugo tretjino so nekoliko bolj pričeli gostje, ki so v 23. minuti uspeli znižati izid na 2-1. Kljub boljši igri so imeli Orli kar nekaj težav z realizacijo, saj niso uspeli izkoristiti kar nekaj zrelih priložnosti. V 29. minuti pa so vendarle zadeli ob igri z igralcem več, ko je bil po podaji Jake Rakoviča uspešen Gaber Zupan Škrlj. Gostje se niso predali in v 33. minuti še enkrat uspeli znižati izid.

V tretji tretjini smo gledali soliden hokej s priložnostmi na obeh straneh. Na 4-2 je v 44. minuti po podaji Mihe Perčiča povišal Anže Gradišar, a so igralci Slavije znova uspeli znižati izid in poskrbeti za napet zaključek. Zadnji gol na tekmi za končnih 5-3 je v 48. minuti dosegel Svit Habjanič.

Treba je omeniti še uspešno gostovanje selekcije U-12 na turnirju v Zagrebu, kjer so nastopili na mednarodnem turnirju HPP-hockey partnership for progres ter na štirih tekmah štirikrat zmagali ter se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.

Selekcija U-13 nastope v IHL ligi nadaljuje v soboto 16.11.2019, ko gostuje na Bledu pri ekipi HDD Bled. Blejci na lestvici IHL lige zasedajo 9. mesto, v dosedanjem poteku prvenstva pa so dosegli eno zmago ter doživeli štiri poraze. 

Avtor: Miha Škrlj