POLFINALNA SERIJA TA VIKEND V KRANJU

Jan Berčič v akciji
pred vrati Roka Stojanoviča

14.03.2013

Minuli vikend sta bili v Zalogu odigrani prvi tekmi polfinala mednarodne lige INL, v katerem se za finale borita Prosports.si Triglav in Playboy Slavija. Tekmi, v katerih je Slavija zabeležila dve tesni zmagi, sta gledalcem v Zalogu postregli z večino tistega, za kar se hodi na hokejske tekme. Srečanji sta bili izredno napeti in borbeni vse do zadnjega piska sirene, moštvi pa sta se borili prav za vsak plošček in vsak košček ledu ter s hitrim drsanjem dvigovali tempo igri. V odlični predstavi, ki z nabojem rivalstva lahko ponudi nadomestilo za tradicionalni slovenski derbi, z vrsto napadalnih akcij in nevarnih strelov na eni ter dobro opravljenimi obrambnimi nalogami in še boljšimi vratarjev na drugi, je Kranjčanom zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, račun zanj pa nameravajo nasprotniku izstaviti ta vikend.

V Zalogu se orlom predvsem v napadu, kljub številnih poskusom, strelsko nikakor ni izšlo po načrtih, tudi kar nekaj priložnosti v igri z igralcem več je ostalo neizkoriščenih. Prvi vratar rednega dela lige INL, Rok Stojanovič: "Igra z igralcem več nam nikakor ni stekla, sprožili smo premalo strelov na nasprotnikova vrata ter premalo agresivno igrali pred nasprotnikovimi vrati." O tem se podrobneje razgovori reprezentančni napadalec Jan Berčič: "Za tekmi v Zalogu se mi zdi, da je odgovor na dlani. Logika je namreč enostavna. Ne moreč zmagati če ne daš gola. Vedeli smo, da se bo v končnici igralo bolj taktično, pričakovali smo tekme z malo zadetki. Nismo prejeli velikega števila zadetkov, kar je pokazatelj, da je obramba z vratarjem na čelu, svoje delo opravila dobro. Predvsem bode v oči to, da nismo dosegli zadetka in temu je botrovalo več razlogov. Na obeh tekmah smo zatajili v napadu. Nismo bili dovolj agresivni, se premalo odločali za strele, tudi njihov vratar je bil odličen. Tudi powerplay nam ni stekel, verjamem pa, da bomo to do sobote popravili. Očitno nam njihov teren v Zalogu letos ne ustreza."

V fazi branjenja so modrobeli, kot pravi tudi Berčič, zelo dobro opravili naloge, tudi vratarske. In kako je tekma videti skozi zamrežen pogled vratarja? "Tekma skozi oči vratarja zgleda prav tako napeta kot skozi oči gledalca. Z mislimi sem v napadalni tretjini s soigralci, ko pa plošček prečka sredino igrišča, se z vsemi mislimi  osredotočim na to, kako bom plošček zaustavil.  Kadar sem v vratih poskušam odmisliti vse stvari  ki se dogajajo na ledu, tudi razne provokacije z nasprotnikove strani in se tako čim bolj skoncentrirati na branjenje," odgovarja vratar Stojanovič.

Prihajajoči vikend se polfinalna serija seli v Kranj in hokejisti domačega Prosports.si Triglav imajo v soboto priložnost izid znižati. V primeru zmage, v katero domači hokejisti ne dvomijo, bo v nedeljo ob 18h v Kranju odigrana še ena, četrta tekma polfinala, morebitna peta pa v sredo ponovno v Zalogu. Moštvo, ki prvo zbere tri zmage se uvrsti v veliko finale, kjer jih čaka avstrijski nasprotnik. Napadalec Jan Berčič je pred vikendom optimističen: "Tudi na tretji tekmi bo najbrž rezultat nizek, vsekakor pa imamo veliko prednost domačega ledu. Tega se moramo zavedati in iti v tekmo v soboto optimistično in samozavestno. Mislim, da si lahko z zmagama v soboto in nedeljo izborimo še peto tekmo v Zalogu." Podobno razmišlja tudi vratar Rok Stojanovič: "Definitivno gremo na zmago, saj nam je že v nedeljo manjkal le kanček sreče. Če bomo igrali tako kot smo igrali na zadnji tekmi v Zalogu, s še več streli na vrata, manj izključitvami in dobro izkoriščenim powerplayom, nam zmaga nikakor ne uide."

Igralci Prosports.si Triglav si na sobotni in predvideni nedeljski tekmi želijo s tribun številčno in glasno podporo svojih navijačev, gostujoči pa so medtem tudi že napovedali organiziran avtobusni prihod. V kranjsko dvorano navijače vabita tudi oba sogovornika. Rok Stojanovič: "Vse ljubitelje dobrega hokeja na ledu vabim k ogledu derbija dveh slovenskih klubov, ki se borita za nastop v finalu lige INL  in lepo bi bilo videti kranjsko ledeno dvorano polno gorenjskih navijačev", soigralec Jan Berčič pa dodaja:"Mislim, da so naši navijači na preteklih domačih srečanjih pokazali, da imajo radi hokej ter zelo solidno napolnili tribune. Verjamem, da bo temu tako tudi v soboto in naj bo tokrat polno do zadnjega kotička."

Na zadnji tekmi z Olimpijo se je poškodoval Anže Gogala, a bo do tekme že nared, manjkal  pa bo oboleli Gašper Jordan.  Na sobotni tekmi obiskovalce čaka brezplačnen pasulj, pred vhodom v dvorano pa bo postavljena tudi stojnica s pijačami. Glavni pokrovitelj sobotnega srečanja je češko podjetje Hoch, gledalci pa si nakup vstopnice lahko pocenijo tudi z izrezanim kuponom iz jutrišnjega Gorenjskega glasa.  

 

Rezultata uvodnih dveh tekem polfinala INL:
10.03.2013: HK Playboy Slavija  - HK Prosports.si Triglav 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
09.03.2013: HK Playboy Slavija  - HK Prosports.si Triglav 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Rezultati rednega dela sezone INL:
13.2.2013: HK Playboy Slavija - HK Prosports.si Triglav 3:2 (1:0,1:2,1:0); strelca: Berčič, Gogala
30.1.2013: HK Prosports.si Triglav - HK Playboy Slavija 2:1 (0:0,0:1,2:0); strelci: Logar, Jurajevčič
26.12.2012: HK Prosports.si Triglav - HK Playboy Slavija 1:2 (0:1,1:0,0:1); strelec: Vodnjov
28.11.2012: HK Playboy Slavija - HK Prosports.si Triglav 7:1 (2:9,4:1,1:0); strelec: Kuralt
20.10.2012: HK Playboy Slavija - HK Prosports.si Triglav 3:2 OT (0:0,0:2,2:0;1:0); strelci: A.Ahačič, A.Markovič
15.9.2012: HK Prosports.si Triglav - HK Playboy Slavija  5:3 (1:1,2:2,2:0); strelci: Jurajevčič 2, Berčič, Novak, Vodnjov

 

Napovednik tekem:

HK Prosports.si Triglav - HK Playboy Slavija
Kranj, Ledena dvorana Zlato polje

sobota, 16.3.2013 ob 19.15
sodniki: Kamšek, Lešnjak B., Černe, Markizeti

* nedelja, 17.3.2013 ob 18.00 
sodniki: ...

 

* -  se igra v primeru sobotne zmage Triglava