Novice

ANŽE KURALT V STARI JATI

Gregor Krajnc okrepil strokovni štab

25.09.2012

Moštvo Triglava je danes okrepil Anže Kuralt, 21-letni borbeni kranjski napadalec, ki je zadnjo sezono preigral v dresu nekdanjega jeseniškega kluba. Z igralcem je sklenjen dogovor, ki mu v primeru ugodnega angažmaja omogoča odhod v tujino. Anže bo v novem-starem modrem dresu nastopil že konec tega tedna, ko orli gostujejo v Avstriji.

Anže je svojo hokejsko pot začel v Triglavu in z dobrimi igrami opozoril nase. V sezoni 2009/10 je tako odšel v Salzburg, kjer je zaigral za mladinsko moštvo. S solnograškimi biki je istega leta osvojil avstrijsko mladinsko prvenstvo in bil z 21 zadetki in 18 podajami na 25 tekmah njihov najboljši igralec. Kljub temu se je v naslednji sezoni odločil za izziv Ebel lige in prestopil na Jesenice, kjer je v prvi sezoni z moštvom tudi osvojil naslov slovenskega državnega prvaka. V dveh sezonah igranja v železarskem dresu je v ligi Ebel, kjer je novembra lani tudi med nominiranci za najboljšega mladega hokejista meseca, zaigral na 88 tekmah in za 10 zadetkov in 11 podaj zbral 21 točk. V obeh letih igranja za Jeseničane pa je kot igralec z dvojno registracijo zaigral za Triglav tudi na nekaj tekmah lige Slohokej.

Po igranjih v mlajših selekcijah državne reprezentance, kjer je osvojil srebrni medalji z U18 in U20 ter bronasto z U20, vse na SP divizije I, si je lani priigral tudi nastope v članski izbrani vrsti.


Okrepil se je tudi strokovni štab članske vrste Triglava. S svojim znanjem bo pomagal Gregor Krajnc, nekdanji obetavni hokejist, ki je sredi devetdesetih odšel čez lužo in po sezoni 2002/03 v ligi ECHL, zaradi bolezni zaključil kariero.