U18 FINALE: ORLI IZENAČILI

22.03.2018

Odlično vzdušje so pripravili pristaši obeh finalistov mladinskega prvenstva do 18 let, tudi nagrade za naslov prvaka so bile že pripravljene, v kolikor bi slavili gostje, a domačini se niso kaj dosti ozirali na to.

Res je, da so najprej zadeli Železarji že v 8. minuti, a so Orli izanačili v 15. minuti, ko so izkoristili igro z igralcem več. V tem delu so strelsko več poskušali gostje (8:13), a je domači vratar odlično opravljal svoje delo.

Jeseničani so ponovno povedli že v 2. minuti nadaljevanja, tokrat pa je veselje na rdeče obarvani tribuni imelo kratek rok trajanje, saj so manj kot minuto kasneje Triglavani ponovno izenačili. Ob obrnjenem razmerju strelov (13:8) sta tako moštvi tudi na drugi odmor odšli "poravnani".

V zadnjem delu pa je izgledalo, kot bi gostom pošle moči, ali pa so domačini prestavili v višjo prestavo, saj so nizali napade za napadom, dosegli tudi tri zadetke in odločitev o letošnjem prvaku Slovenije in lige IHL do 18 let prestavlil na dan kasneje, ko bo odigrana tretja in hkrati odločilna tekma na Jesenicah.

 

HK TRIGLAV : HD HIDRIA JESENICE 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) - 1:1 v zmagah - KLIK