TRIGLAVANKAM NI USPELO UBRANITI NASLOVA

hokejistke Triglava s srebrnimi medaljami za sezono 2012/13

29.03.2013

Na zadnji, odločilni tekmi sezone, domačim hokejistkam v tekmi z Mariborčankami ni uspelo ubraniti lani prvič osvojeni naslov državnih prvakinj. Domače so bile boljše, valile napade na vrata lisičk, a so te, ob odlični vratarki ki je zaklenila svoja vrata, po hitrem protinapadu in zadetku v osmi minuti naslov prvaka odločile v svojo korist. Hokejistke Triglava, ki so imele bučno podporo s tribun tudi v godbi na pihala Gorje,  so se v sezoni 2012/13 tako morale zadovoljiti s srebrnimi medaljami. Kljub porazu in končnemu drugemu mestu si domače hokejistke zaslužijo vse pohvale za dobro in borbeno igro, v kateri jim je manjkal le kanček sreče.

Irena Kraner:"Danes res nismo imele sreče, imele pa smo veliko priložnosti, ki jih žal nismo izkoristile. Mariborčanke so dosegle en zadetek, ki jim je prinesel naslov državnih prvakinj. Seveda smo razočarane, saj smo imele lepo priložnost, da zadržimo primat najboljših v državi, a tega nismo izkoristile. Ostane nam le, da naslednjo sezono, ko bodo v moštvo prišle mlajše igralke, iščemo novo priložnost." (vir J.M./GG)

Trener Anže Pintar, ki je dekleta prevzel sredi sezone, je kasneje ocenil sezono:"Na tej, zadnji tekmi smo bili celotno srečanje boljši nasprotnik, tekmice pa v podrejenem položaju. So pa imele v vratih izjemno razpoloženo vratarko, tako da nam nikakor ni uspelo ploščka spraviti v mrežo. Odločila je ena napaka, ki se je na koncu izkazala kot ključna. Svoje so dodale tudi izključitve, ki si jih v takem obsegu ne bi smeli privoščiti, sploh proti koncu tekme. Vendar pa bi rad izpostavil, da so bile Mariborčanke skozi celotno sezono boljše in so nas premagale trikrat, zato si naslov tudi zaslužijo. Prav tako bi si ena ali druga ekipa že pred časno zagotovila naslov, če bi bile tekme po urniku, kot jih je določila HZS pred sezono. Stalno prelaganje tekem nas je na koncu drago stalo, saj smo jih imeli v zadnjem mesecu 5, tudi 3 na teden in s pomanjkanjem treningov nekatere punce omenjenega ritma niso mogle zdržati.

Kar se tiče sezone 2012/13, sem ekipo članic prevzel sredi tekmovalne sezone. V DEBL tekmovanju je bilo takrat skoraj že vse odločeno, zato kaj več od 4. mesta nismo mogli narediti. Za tretje mesto, ki je bilo realno še morda dosegljivo, smo na koncu izgubili z Gričem, ki je koncem tekmovanja z več zaostalimi tekmami lahko tudi nadzoroval potek zaključka sezone. Sem pa kritičen kar se tiče državnega prvenstva. To naj bi se igralo tudi preko sezone hkrati s potekom lige DEBL, prav zaradi tega in drugih vzrokov je večina tekem bila preložena na konec sezone, tako da smo skoraj celotno državno prvenstvo odigrali le v mesecu in pol. Tekme so si sledile ena za drugo in popravljati napake iz tekem na treningih praktično ni bilo mogoče. Tukaj bi rad dodal, da naj v prihodnje HZS bolj skrbi za pregled tekem in klub, ki dvakrat prestavi termin tekme, na kakršen koli način sankcionira. Morda smo bili s te plati tudi oškodovani za naslov, ampak za nazaj ne moreš ničesar spremeniti. Če potegnem črto skozi celotno sezono, sem bil s pristopom igralk zadovoljen ter jim čestitam za trud in rezultate, ki so jih dosegle to sezono."

 

 

video: podelitev medalj

 

HK TRIGLAV - HDK MARIBOR 0:1 (0:1, 0:0; 0:0)

Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
gledalcev: 100
sodniki: Pagon, Miklič, Mali

Strelke:
0:1 MB Pršina (Rovšnik; 8.)

Kazenske minute:
Triglav: 10 (2,4,4)
Maribor: 4 (0,2,2)

Streli na vrata:
Triglav: 30 (9,9,12)
Maribor: 21 (7,6,8)

HK Triglav:
Korbar, Kezič; Duh, Lahajnar, Vakaričič, Š.Hafner, Kraner, Hafner, Pazlar, Svetina, Mrak, Beribak, Dolinar, Strniša, Povšnar, Haus, Jurajevčič-Šlibar