DEBL: IZ BELJAKA POLNIH ROK

17.01.2016

Ženska selekcija Triglav-Olimpija je prvi nastop v tem letu kronala z novo zmago. V Beljaku so bile Slovenke, predvsem po odlični zadnji tretjini, boljše od domačih `cigank`.

Slovenska selekcija svojega prvega nastopa ni pričela najbolje. V uvodnih dveh tretjinah je bila v nekoliko podrejenm položaju, kar so domače izkoristile in z zadetkoma v prvi tretjini povedle 2:0. Preobrat je prinsela zadnja tretjina, v kateri so modrozelene že v prvi minuti nadaljevanja preko Dukaričeve znižale izid, tri minute kasneje pa je Irena Kraner rezultat izenačila na 2. Hokejistke Triglav Olimpije, ki so bile v tem delu igre boljši nasprotnik, so zmagoviti zadetek dosegle 21 sekund pred iztekom srečanja, ko je bila, ob igralki več na ledu, natančna Confidentijeva, trenutno tudi najboljša strelka lige.

Naslednjo tekmo vodilna selekcija lige DEBL igra naslednjo soboto, ko v Mariboru gosti zadnjeuvrščene Ice Cats iz Linza.

 

GIPSY GIRLS BELJAK - TRIGLAV OLIMPIJA 2:3 (2:0, 0:0, 0:3)

Beljak,

Strelke: 2:1 Dukarič (Bučar, Kraner; 41.), 2:2 Kraner (Confidenti S., Dukarič; 45.), 2:3 Confidenti S. (Kraner, Zimšek; 60.)/PP1

Streli na vrata: Beljak: 24 (9,8,6), Triglav-Olimpija: 20 (5,4,11)

Izključitve: Beljak 10 (4,4,2), Triglav-Olimpija: 4 (0,4,0)

Triglav-Olimpija: Confidenti I., Globočnik; Usnik, Beribak, Dukarič E., Zimšek, Confidenti S., Lončar, Merc, Bučar, Strniša, Mrak, Kraner, Pazlar. Trener: Aci Ferjanič.