DEBL: TOČKA ZA PAVLA

13.10.2013

Orlice so se pred tekmo z minuto molka poslovile od dolgoletnega tehničnega Pavla Hafnerja. Hitra zahrbtna bolezen mu je preprečila da bi tudi letos užival v igri hokejistk in tako nadaljeval s svojim največjim hobijem. Pavle bo tako igralkam kot vodstvu kluba ostal v večnem spominu. Tudi priigrano točka proti Dunajčankam so igralke namenile Pavlu.

Orlice so prikazale zelo borbeno igro, ter z najboljšo igralko na ledu, vratarko Špelo Globočnik, držale silovite pritiske Dunajčank, za katere je igrala trenutno najbolša slovenska igralka Pia Pren, strelke prvega gola za gostje ter podajalke pri drugem. Samo minuta je bila dovolj, da so gostje v zadnji tretini izničile prednost dveh golov domačink. Izjemno borbenost so domače igralke prikazale v podaljšku, ko so štiri minute vzdržale z igralko manj, toda gostje tega poklona niso izkoristile. Zmagovalca so tako odločili kazenski streli, pri katerih so bile Dunajčanke natančnejše.

Anže Pintar, trener orlic:"Če sem iskren, sem pričakoval težjo tekmo in bi pred njo takoj podpisal neodločen rezultat. Po drugi strani pa smo prehitro zapravili tri točke, saj smo v zadnji tretjini v minuti zapravili vse kar smo prej naredili v dveh tretjinah, tako da sem kar malce jezen. Ampak to se v hokeju dogaja pogostokrat, zato smo s prikazanim in s potekom tekme lahko zadovoljni. Lahko bi zmagali tudi po rednem delu, saj smo imeli veliko priložnosti, na drugi strani pa so tudi Dunajčanke imele svoje priložnosti, zato je neodločen izid kar pravičen. Kazenski streli pa so tako ali tako loterija. Tako da če potegnem črto, je nekakšen dober začetek nove sezone."

 

HK TRIGLAV - EV SABRES WIEN II 2:3 PS (0:0,2:0,0:2;0:0;0:1)

Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
sodnika: Japelj, Zgonc

Strelke:
1:0 TRI Kraner (24.)
2:0 TRI Pazler (Kraner; 33.)

2:1 SW Pren
2:2 SW Vlček (Pren; 45.)
2:3 SW Vlček PS (65.)

Kazenske minute:
Triglav: 10  (2,2,2;4)
Sabres Wien: 4  (2,2,0;0)

Streli na vrata:
Triglav: 23  (12,5,4;2)
Sabres Wien 37 (12,6,15;4)

HK Triglav:
Globočnik, Jeršin-Grilc; Haus, Duih, Kraner, Pazlar, Svetina, Lahajnar, Povšnar, Hafner, Vakaričič, Mrak, Kenig, Praprotnik, Strniša, Beribak, Dolinar, Mohorč