DEBL: ORLICE LETALE, ČEBELE ZABODLE

17.11.2013

V tekmi lige DEBL so hokejistke Triglava gostovale v Zagrebu in izgubile s tamkajšnjim Gričem. Kranjčanke pesti neučinkovitost v napadu.

Po silovitem naletu Kranjčank so takoj na sceno stopili sodniki in orlice so kar 10 min igrale z igralko celo z dvema manj. Triglavanke  so se uspešno branile in zadetek dobile po napaki obrambe. Vendar pa je Hafnerjeva s solo akcijo v zadnji minuti izničila prednost. V drugi in tretji tretjini so orlice vseskozi oblegale domača vrata, vendar pa zadetka niso mogle doseči. Tudi prazna vrata gol, in to ne samo enkrat, niso mogle zadeti, kar se dogaja iz tekme v tekmo. Domačinke so kasneje še dvakrat izkoristile napake v obrambi gostij in zmaga je ostala v Zagrebu.

Triglavanke so bile na vseh štirih tekmah DEBL lige enakovreden, če ne celo boljši nasprotnik, toda zmage si še niso priigrale. Medtem ko nasprotnice dosegajo v povprečju 4-5 zadetkov na tekmo, so orlice poglavje zase, saj 1.7 zadetka na tekmo ne more zadostovati za zmago. Res pa je da so dobile najmanj zadetkov v ligi.

V soboto Triglavanke gostujejo v Beljaku pri vodilni ekipi Gypsy Girls, temu pa sledita dve tekmi za državno prvenstvo. V soboto, 30.11. v Kranju proti prvakinjam iz Maribora, v nedeljo, 1.12 še v Ljubljani proti Olimpiji. Če se v ligi DEBL še lahko kaj popravi, pa v DPS šteje prav vsaka točka in tam popravnega izpita ni.

 

KHL GRIČ - HK TRIGLAV 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Zagreb, Dvorana Velesajam
gledalcev:
sodniki:

Strelke:
1:0 GRI
1:1 TRI Hafner
2:1 GRI
3:1 GRI

Kazenske minute:
Grič: 2
Triglav: 12

Streli na vrata:
Grič:  16
Triglav: 29

HK Triglav: