Z ZMAGO POVEČALI PREDNOST

09.02.2017

V zaostalem srečanju so Orli tesno, a zasluženo premagali okrepljeno vrsto beograjske Crvene zvezde in povečali prednost pred zasledovalci.

Po izidu medsebojne novembrske tekme (10:0) je bilo pričakovati lažji obračun s tekmecem, a so Beograjčani, ki so se medtem okrepili z nekaj tujimi igralci, pokazali veliko več kot takrat. V dobri hokejski predstavi z veliko drsanja in streli na vrata, sta tokrat svoje odigrala predvsem vratarja, medtem so napadalci bili uspešni le enkrat na tretjino. Domači so povedli koncem prve, ko je akcijo prvega napada zaključil Anže Terlikar. V drugi so domači stopnjevali pritisk, imeli kazenski strel in štirikrat igralca več, a v enem od teh po hitrem protinapadu rusko-beloruske naveze prejeli zadetek. Neodločen izid po dveh je obetal napet zaključek zadnje tretjine. In ta ni razočarala. Domači so bili tudi v tem delu igre agilnejši nasprotnik in že v prvi minuti nadaljevanja preko Nejca Hočevarja dosegli zmagoviti zadetek. Gostom, ki sicer tokrat še niso zaigrali s šesterico povratnikov, je ob kratki klopi zmanjkalo moči in Orli so se zasluženo veselili 16. zmage v prvenstvu. 

Z novimi tremi točkami so povišali prednost pred prvim zasledovalcem, HK Celje, na +4 točke, tekmeca pa se naslednjo soboto pomerita v Celju.

 

HK TRIGLAV - SKHL CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Kranj Ledena dvorana Zlato polje
sodniki: Kamšek, Arlič, Bergant

Strelci1:0 Terlikar (Zupan, Hočevar; 17.), 1:1 Zubritcky (Leonov, Buchkin; 38./SH1), 2:1 Hočevar (Terlikar; 41.)

Streli na vrata: Triglav 43 (12,18,13), Crvena zvezda 28 (9,11,8)

Izključitve: Triglav 4 (0,2,2), Crvena zvezda 12 (2,8,2)

HK Triglav: Šenk, Plavc; Ahačič, Potočnik M., Zupan, Terlikar; Lampič, Lampič, Logar, Grošelj, Ban M., Vilfan; Ban U., Markič, Štenkler, Kalan. Trener: G. Drinovec.