TRDO PRIBORJENE PRVE TOČKE ČLANOV

16.09.2018

Pričelo se je tekmovanje članov v ligi IHL in DP, za začetek pa so Orlov v goste prišli Založani, katere so v pripravljalni tekmi Kranjčani letos že premagali.
Da bo tokrat težje, je bilo jasno že pred začetkom tekme, saj so bile zdaj v igri prve tri točke v prvenstvu, gostje pa so v Kranj prišli okrepljeni še z nekaterimi mlajšimi svojimi igralci, ki so v pripravah in pokalu še igrali za Olimpijo in z njimi osvojili tudi Pokal Slovenije.
Kljub temu, pa so bili domači večji del tekme boljši nasprotnik, zmago pa so si priborili z zadetkoma dveh najizkušenejših igralcev v moštvu. V 11. minuti je po strelu 18-letnega Maja Tavčarja iz modre črte, skoraj 20 let starejši Anže Terlikar plošček pred vrati preusmeril v mrežo, v zadnji minuti rednega dela, pa je v protinapad ušel še kapetan Miha Ahačič in matiral sicer odličnega vratarja Jureta Pavliča, za končnih 2:0 in prve tri točke v novi sezoni.
Naslednjo soboto bi Triglavani sicer morali gostovati v Novem Sadu, a so se dogovorili, da bodo to tekmo odigrali v kasnejšem terminu.

HK TRIGLAV : HK SLAVIJA JUNIOR 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

ZAPISNIK TEKME: