NEPRIČAKOVANA PORAZA

10.03.2017

Nepričakovana poraza doma s Crveno zvezdo in v gosteh z Medveščakom, znata Orle stati prvega mesta po rednem delu tekmovanja. Jutri doma še z Mariborom.

-----------------------------

Tako kot poraz s Crveno zvezdo, tudi ta z Medveščakom šteje pod nepričakovano, saj zna Orle stati prvega mesta po rednem delu sezone. Za Medvede sta tokrat zaigrala Aaron Fox in Tom Zanoski in tehtnico odločilno nagnila na stran domačih. 

 

KHL MEDVEŠČAK - HK TRIGLAV 6:4 (3:1, 1:2, 2:1)

Zagreb, Dom športov
sodniki: Novak, Saković, Grozaj

Strelci za Triglav: 0:1 Terlikar (Zupan;3.), 3:2 Terlikar (Zupan;24.), 4:3 Ahačič (M.Potočnik;34./PP1), 6:4 Hočevar (Terlikar, Ahačič; 57.)

Streli na vrata: Medveščak 27, Triglav 32

Izključitve: Medveščak  6, Triglav  2

HK Triglav: Šenk, Plavc; Ahačič, Hočevar, Kalan, Lampič, Logar, Markič, M.Potočnik, Terlikar, Vilfan M., Mubi, Zupan. Trener: G.Drinovec

--------------------------------

Pod rudbriko nepričakovano bi lahko opredelili izid sredine tekme Orlov s Crveno zvezdo, ki so jo slednji dobili tesno s 4:5. V dinamični hokejski predstavi so domači prevladovali večjidel srečanja, zopet zbrali več kot 50 strelov na vrata, a več kot štirikrat jim ploščka v mrežo beograjskih vratarjev ni uspelo poslati. Domači so sicer prvi povedli, kasneje pa, po slabši drugi tretjini, tekmeca le še lovili. V zadnji tretjini so pritisnili na gostujoča vrata, dvakrat zadeli v polno, rezultat pa jim ni uspelo preobrniti v svojo korist. Za domače so bili natančni Žan Markič za 1:0 v 6. minuti, Anže Terlikar (2:3 v 37.), Žan Zupan (3:4 v 47.) in Jaša Jenko (4:5, 58.). Debi v članski vrsti Triglava je tokrat dočakal Nace Vilfan.

Jutri Orli gostujejo pri Medveščaku v Zagrebu, v soboto doma gostijo še Mariborčane, s tem pa se tudi konča redni del sezone. Orli so trenutno s tekmo in tremi točkami manj na drugem mestu lestvice DPS.

HK TRIGLAV - SKHL CRVENA ZVEZDA 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)

Kranj, Ledena dvorana Zlato polje
sodniki: Fajdiga, Javornik, Miklič

Streli na vrata: Triglav 51 (15,12,24), Crvena zvezda 36 (19,11,6)
Izključitve: Triglav 8 (2,4,2), Crvena zvezda 16 (6,4,6)

HK Triglav: Šenk, Plavc; Ahačič, Brus, Hočevar, Jenko, Kalan, Lampič, Logar, Markič, M.Potočnik, Prostor, Terlikar, Vilfan M., Vilfan N., Zupan. Trener: G.Drinovec