IHL: ČLANI KONČALI SEZONO

22.03.2018

Po izpadu EBEL ekipe Medveščaka proti Linzu je bilo pričakovati, da bo vsaj nekaj igralcev prvega moštva pripotovalo v Kranj, na odločilno tekmo za vstop v finale IHL. Pričakovanja so se izpolnila, kar je bilo dovolj, da so gostje odnesli sanje domačinov o finalu s seboj v Zagreb.

Že v prvi tretjini, so gostje dosegli lepo vodstvo z dvema zadetkoma Slovenca v njihovi ekipi, Nika Simšiča. Razmerje v strelih 9:9.

V drugi tretjini so gostje v 33. minuti najprej povišali izid na 0:3, a so domačinom z izključitvami dali možnost, da se jim približajo, kar je s pridom izkoristil Krištof Potočnik z dvema zadetkoma ob igri petih proti trem. Pri obeh zadetkih sta bila podjalca Luka Logar in Sebastjan Grošelj. Upanje na preobrat je bilo žal kratko, v 39. minuti so gostje ponovno ušli na dva zadetka prednosti, razmerje strelov pa je bilo 13:16.

V zadnji tretjini so se orli trudili, a gostujoči vratar je svoje delo opravljal brezhibno. Manj kot pet minut pred koncem so medvedi še povišali prednost, domači pa so z akcijo mladinskega napada zgolj ublažili poraz, za končnih 3:5 je po podajah Naceta Vilfana in Jaše Jenka zadel Maj Tavčar.

 

HK TRIGLAV : KHL MEDVEŠČAK 3:5 (0:2, 2:2, 1:1) - 1:2 v zmagah - KLIK 

 

VIDEO POSNETEK TEKME: