DERBI PRIPADEL CELJANOM

19.02.2017

V derbiju vodilnih moštev so Triglavani v napetem obračunu prvič v sezoni klonili proti Celjanom. Ta teden jih čakati dve tekmi v Kranju. Po razburljiv uvodni tretjini, v kateri je padlo kar šest zadetkov, po trije na vsaki strani, so v nadaljevanju moštvi zaigrali tudi bolj discplinirano v obrambi. Nekoliko spretnejši so pri tem bili domači, odločili naslednji tretjini s po zadetkom razlike v svoj prid in se veselili prve zmage v tretjem medsebojnem obračunu.

Triglavani so v 10. minuti preko Tilna Kalana prvi povedli, domači pa so v naslednjih petih minutah s tremi zadetki pripravili preobrat. To belomodrih ni zmedlo in z zadetkoma Žana Zupana in Urbana Bana so do konca tretjine poravnali izid. V drugi tretjini so domači edini dosegli zadetek in znova ušli, a je Kalan s svojim drugim zadetkom v prvi minuti zadnje tretjine izid poravnal na 4. Čeprav so bili Orli skozi celotno napadalnejši nasprotnik in zbrali veliko več strelov na vrata, so Celjani do konca srečanja dosegli dva zadetka.

Orli, ki so tekmecu prvič v sezoni priznali poraz, bodo ta teden doma odigrali še tekmi z Medveščakom (sreda ob 18h) in Bledom (sobota, 19.15).

 

HK Ece CELJE - HK TRIGLAV 6:4 (3:3,1:0,2:1)

Celje, Ledena dvorana Mestni park
sodniki:

Strelci: 0:1 Kalan (Grošelj; 10.),1:1 Leber (Rakanovič, Ogrizek;11.), 2:1 Mercina (Zupanc J.; 14.), 3:1 Grahut N. (Grahut Ž;16.)/PP1, 3:2 Zupan (17.), 3:3 U.Ban (M.Ban, Markič; 19.), 4:3 Petek (Kastelic; 29.), 4:4 Kalan (Grošelj, U.Ban; 41.), 5:4 Grahut N. (Leber; 43.), 6:4 Ogrizek (Petek, Kastelic;57.)

Streli na vrata: Celje 29 , Triglav 48
Izključitve: Celje 2, Triglav 6

HK Triglav: Šenk, čeferin; Ahačič, Potočnik M., Zupan, Terlikar, Hočevar; Lampič, Logar, Grošelj, Ban M., Vilfan; Ban U., Markič, Štenkler, Kalan. Trener: G. Drinovec.