Mlajše selekcije

Filtri

Za hokejisti Triglava je že 10 dni skupnih suhih treningov, nocoj pa selekcije kadetov, dečkov, mlajših dečkov in malčkov skupaj s trenerji in tehničnimi vodji odpotujejo na priprave v 850 km oddaljeni Vrchlabi na Češkem.

Ml. dečki so se včeraj vrnili iz močnega turnirja, na katerem so nastopili kot najmlajša ekipa med 15. selekcijami. Večina fantov, rojenih leta 1999 je namreč nastopala za Selekcijo Slovenije U13 na turnirju v francoskem Brianconu.

Za selekcijo U11 je prvi konkretnejši stik z vrstniki iz hokejsko razvitejših držav. Na največjem evropskem turnirju mlajših kategorij v avstrijskem Zell Am Seeju so odigrali 6 srečanj, za tekmece pa so jim bili namenjeni predstavniki Nemčije, Avstrije in Madžarske.

V petek, 6. aprila se v avstrijskem Zell am Seeju, začenja že 21. mednarodni turnir za mlade hokejiste letnikov 1997 do 2002. Letos bosta barve HK Triglava zastopali selekciji U11 in U13. Gre za enega največjih turnirjev na svetu in največjega v Evropi.

TUDI DEČKI 4.

Kot zadnja izmed Triglavskih selekcij, je tekmovalni del sezone zaključila tudi selekcija dečkov. Ti so bili, kot tudi ostale selekcije kranjskih orlov, do zadnjega v igri za medaljo državnega prvenstva.

Z nastopi v letošnji sezoni so zaključili tudi kadeti in, tako kot lani, zasedli končno 4. mesto.

HK TRIGLAV – HDK MARIBOR 1:4 (0:1,1:1,0:2) – 0:2 v zmagah
HDK MARIBOR – HK TRIGLAV 2:1 (0:0,1:0,1:1) – 1:0 v zmagah

Kadeti Triglava so se v polfinalnem obračunu po najboljših močeh upirali vrstnikom z Jesenic, a so se ti z dvema zmagama pričakovano uvrstili v finale, poleg kadetov se za bron borijo tudi dečki.

Zadnji konec tedna, sta dve selekciji Slovenije U12, igralci letnika 2000 nastopili na mednarodnem turnirju v glavnem mestu Madžarske, Budimpešti. Iz našega kluba, je na turnir odpotovalo 12 igralcev, v vsaki selekciji jih je nastopilo po 6.

HK TRIGLAV : HD MLADI JESENICE 4 : 8 (1:1, 2:3, 1:4)

Ml. dečki so pred tekmo še lahko računali na srebro, za to pa bi morali premagati doslej še nepremagane Jeseničane po rednem delu igre. Cilj gostov pa je bil, zaključiti prvenstvo brez poraza.